Finska: Parlament potrdil zloglasni Lex Nokia
Finski parlament je prejšnjo sredo potrdil zakon, s katerim je finskim delodajalcem odobril nadziranje elektronskih sporočil, ki si jih zaposleni pošiljajo iz službenih računalnikov.

Prijel se je e-VEM, druge storitve capljajo zadaj
Lani je spet malo več ljudi uporabilo elektronsko podaljšanje prometnega dovoljenja, a še vedno precej manj, kakor so na ministrstvu za javno upravo (MJU) pričakovali ob predstavitvi te storitve.

Obama bo podpiral spletno državljansko participacijo
Obamin novi direktor urada za vladne komunikacije, Vivek Kundra, je poudaril, da se bo Obamina administracija trudila za prenovo vladne spletne komunikacije, kjer bo k sodelovanju povabila čim večje število uporabnikov in jih vključila v aktivno interakcijo v odločevalskih procesih.

Velika Britanija: Zanimanje za računalniško izobrazbo upada
Poročilo britanske organizacije Ofsted poudarja hud upad zanimanja za izobraževanje o IKT v osnovni šoli, hkrati pa opozarja na nezadostno kvaliteto takih predmetov v nekaterih britanskih osnovnih in srednjih šolah Velike Britanije.

ZDA spreminjajo strategijo spletne vojne Bližnjega vzhoda
Na eni strani analitiki svarijo nad vedno večjo rabo spletnih tehnologij v azijskih terorističnih organizacijah, na drugi strani pa ameriško zunanje ministrstvo upa, da bo z igro na mobilnih telefonih uspela spremeniti razmerja v spletni vojni za Bližnji vzhod.