V zadnjem tednu sem tekel s telefonom. Nokia E71 z GPS sprejemnikom namreč omogoča sledenje in risanje zemljevidov, vseeno pa zadeva ni tako enostavna. Ponujam navodila:

  • Nalaganje programa SportsTracker

Najprej je potrebno na telefon naložili brezplačen program SportsTracker. Zadeva je osnovana na spletni skupnosti[1. katera pa danes ni, right?], lahko pa jo uporabljamo samo za generiranje KML datoteke. 

KML is a file format used to display geographic data in an Earth browser such as Google Earth, Google Maps, and Google Maps for mobile. Vir

  • Izris poti 

Na poti nato program aktiviramo in pustimo, da opravi svoje. Zadeva zna izračunavati hitrost, razdaljo in nadmorsko višino prehojene/pretečene poti. Ko z aktivnostjo končamo, na telefonu izberemo možnost “Upload to service” in tako prehojeno pot naložimo v SportsTracker.

  • Generiranje KML datoteke

Ko imamo enkrat pot naloženo v SportTracker, moramo celotno stvar izvoziti v formatu KML. To storimo tako, da najprej izberemo želeno pot, kliknemo “other options” in izberemo “Download as a KML file”.

  • Uvoz v Google Maps

Ko imamo enkrat KML datoteko na trdem disku, se prijavimo v Google Maps in izberemo možnost My Maps. V novem meniju izberemo možnost “Create new map” in pod seznamom že ustvarjenih map izberemo možnost “Import”. V novem oknu poiščemo prej izvoženo KML datoteko, jo odpremo in to je to. Mapo shranimo oziroma izberemo možnost objavljanja na spletnih mestih.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan