V zadnjem tednu sem tekel s telefonom. Nokia E71 z GPS sprejemnikom namreč omogoča sledenje in risanje zemljevidov, vseeno pa zadeva ni tako enostavna. Ponujam navodila:

  • Nalaganje programa SportsTracker

Najprej je potrebno na telefon naložili brezplačen program SportsTracker. Zadeva je osnovana na spletni skupnosti[1. katera pa danes ni, right?], lahko pa jo uporabljamo samo za generiranje KML datoteke. 

KML is a file format used to display geographic data in an Earth browser such as Google Earth, Google Maps, and Google Maps for mobile. Vir

  • Izris poti 

Na poti nato program aktiviramo in pustimo, da opravi svoje. Zadeva zna izračunavati hitrost, razdaljo in nadmorsko višino prehojene/pretečene poti. Ko z aktivnostjo končamo, na telefonu izberemo možnost “Upload to service” in tako prehojeno pot naložimo v SportsTracker.

  • Generiranje KML datoteke

Ko imamo enkrat pot naloženo v SportTracker, moramo celotno stvar izvoziti v formatu KML. To storimo tako, da najprej izberemo želeno pot, kliknemo “other options” in izberemo “Download as a KML file”.

  • Uvoz v Google Maps

Ko imamo enkrat KML datoteko na trdem disku, se prijavimo v Google Maps in izberemo možnost My Maps. V novem meniju izberemo možnost “Create new map” in pod seznamom že ustvarjenih map izberemo možnost “Import”. V novem oknu poiščemo prej izvoženo KML datoteko, jo odpremo in to je to. Mapo shranimo oziroma izberemo možnost objavljanja na spletnih mestih.