Huh, očitno sem se zmotil. Ko sem dobil pod prste tretji del sage Red Alert, sem bil nad njo razočaran. Z dodatkom po imenu Red Alert 3: The Uprising je ravno nasprotno – zadeva je odlična.

Tudi tokrat so strani tri – korporacijski Američani, tradicionalni Japonci in vsega-vajeni Rusi – vseeno pa je večji poudarek na posameznih likih, podobno kot v Command&Conquer Generals. Zgodba se nadaljuje iz originalnega Red Alert 3, dodana je kvazi-frp kampanja z japonskim wunder-kidom, ki s telekinezo uničuje vse živo. Med posameznimi fakcijami so razlike tokrat bolj potencirane, ozemlja razgibana, poleg kampanjskega pa igra pozna še dva načina igranja – tekmovalni in t.i. skirmish.

Ne vem, ali so za dodatek kaj izboljšali inteligenco igranja, vseeno pa se mi zdi, da igra dopušča malo več strateškega razmišljanja in da ni vse v dobri stari nažigačini po sovragu z vsemi kanoni. Je pa po drugi strani tudi res, da je igranje veliko bolj linearno – obstaja pravilno zaporedje, ki ga je treba ugotoviti ali pa tvegati poraz in sramoto naroda. 

Igra je polna kvazi-zvezdnikov: na prvo žogo prepoznam Malcom McDowella in Holly Valance, video vložkov je polno, vse skupaj pa me je prepričalo v ponovno nalaganje Red Alert 3. Mogoče sem bil res malo neprespan…

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan