Huh, očitno sem se zmotil. Ko sem dobil pod prste tretji del sage Red Alert, sem bil nad njo razočaran. Z dodatkom po imenu Red Alert 3: The Uprising je ravno nasprotno – zadeva je odlična.

Tudi tokrat so strani tri – korporacijski Američani, tradicionalni Japonci in vsega-vajeni Rusi – vseeno pa je večji poudarek na posameznih likih, podobno kot v Command&Conquer Generals. Zgodba se nadaljuje iz originalnega Red Alert 3, dodana je kvazi-frp kampanja z japonskim wunder-kidom, ki s telekinezo uničuje vse živo. Med posameznimi fakcijami so razlike tokrat bolj potencirane, ozemlja razgibana, poleg kampanjskega pa igra pozna še dva načina igranja – tekmovalni in t.i. skirmish.

Ne vem, ali so za dodatek kaj izboljšali inteligenco igranja, vseeno pa se mi zdi, da igra dopušča malo več strateškega razmišljanja in da ni vse v dobri stari nažigačini po sovragu z vsemi kanoni. Je pa po drugi strani tudi res, da je igranje veliko bolj linearno – obstaja pravilno zaporedje, ki ga je treba ugotoviti ali pa tvegati poraz in sramoto naroda. 

Igra je polna kvazi-zvezdnikov: na prvo žogo prepoznam Malcom McDowella in Holly Valance, video vložkov je polno, vse skupaj pa me je prepričalo v ponovno nalaganje Red Alert 3. Mogoče sem bil res malo neprespan…