Čez lužo novinarski ceh čuti krizo. Ukinja se uredništva, zapira se medijske hiše, dela se vse, kar se za krizo spodobi. Tudi Slovenija čuti krizo. Vendar ne v medijih. 

Dobro, Indirekt se bo združil z Dobrim jutrom. Bomo dobili indirektno dobro jutro? Malo se mi sicer smili Šalehar, ki v svoji poslovilni kolumni tarna, da nikoli ni izvedel, kdo stoji za Dobrim jutrom. Hecno, če se bodo prostovoljno združili z Indirektom, je povezava jasna. Ali pač ne?

Še en indikator kvazi medijske krize je opuščanje urednikovanja blogov.  Sašo je pisal o opuščanju blogov pri časopisni hiši Večer, Delo je nad blogi obupalo že lansko leto, zaenkrat se držita le še SiOL in eDnevnik, ki je prevzel agregat Sloblogi.Pa še pri prvemu se mi zdi, da so začeli klestiti po uredništvih[1. vedno več promo člankov na siolovem portalu, zdi pa se mi tudi, da Crnkovič ni več urednik Blogosa – to je nepreverjeno].  

Vseeno zaenkrat ni videti večjih pretresov. Še več – mediji se širijo in odpirajo nove oglaševalske kanale. V tisku, spletu in ostalih medijih. Zanimivo je dejstvo, da se pri tem ne ozirajo na avtorske pravice posnetkov oziroma izvajajo združevanja, pri katerih ni jasno, komu točno služijo. Gledalcem? Ne bodite smešni.

Če ima kriza namen, potem je ta namen kazanje realne slike medijske pokrajine. Mediji se ne bodo prilagajali, ne bodo se spreminjali, ampak bodo naredili stvar, ki jim prinaša največji dobiček. Še bolj se bodo odprli oglaševalcem. Postali bomo Amerika. Mogoče bomo nato v naslednjem krogu krize storili to, kar sedaj delajo Američani.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan