OK, lansko leto sem na blog prilepil povezavo do flash igre Desktop Tower Defence, ki je bila enostavna, a zasvojljiva zabava. Plants vs. Zombies gradi na isti ideji, a vse skupaj zavije v nagnusno lepo grafiko, tako da vse skupaj izpade še boljše.

Koncept je torej obramba vrta/strehe/parkirnega prostora svoje hiše, na voljo pa imate “samo” zelenjavo iz vrta. Ta zelenjava je sicer razvila posebne sposobnosti za bojevanje proti zombijski zalegi, tako da nemrtve obmetavate z grahom, mesojedkami, krompirjem in ostalo zelenjavo.

Proti zombijem se lahko borite v “adventure” načinu, kjer vas čakajo vedno novi zombiji, rastline in lokacije, potem je na voljo “mini-game” način, kjer vam že ime pove, da boste posamezno igro zaključili v kratkem času, nato je tukaj še “puzzle”, kjer je več poudarka na sreči kot na strategiji, pa “survival”, kjer vi prevzamete vlogo zombijev in “zen-garden”, kjer gre bolj za relaksacijo in zalivanje rožic.

Igra je super tudi zaradi menjave ritmov igranja, saj lahko na eni strani zadeva poteka zelo rutinirano in strateško, vse skupaj pa se lahko v sekundi spremeni v nažigačino, kjer je važna samo ena stvar. Zelo fina in predvsem zelo zasvojljiva zadeva.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan