Vse bolj se zdi, da v Sin Cityju vladajo ženske. Moški so samo lutke, sužnji, medtem ko ženske načrtujejo, vodijo in grešijo. Sin City je ženska.

Če je bil prvi del namenjen obračunavanju z ideologijo, je v drugem delu na tapeti denar. Hard cash. Dwight McCarthy, zasebni detektiv, trpi. Na zasebnem in službenem področju. Kriva je Ava, femme fatale, ki mu meša glavo in ga spreminja v sužnja brez možganov.

McCarthy tako v prvem delu zgodbe deluje kot Avin vitez, ki jo skuša ubraniti pred vsem slabim tega sveta, na sredini pa ugotovi, da je bil zaveden in da je Ava glavni negativni lik v tej zgodbi.

Knjiga je časovno umeščena vzporedno s prvim delom, v nekaterih delih vidimo še živega Marva, ki tokratnemu glavnemu junaku celo pomaga pri odkrivaju temnega sveta fatalke, ki moške ubija kot po tekočem traku.

Vsebine je manj kot v prvem delu, prav zaradi tega pa je celotna zadeva hitrejša. Grafika je še vedno ostro črno-bela, dialogi še vedno ravno prav noirovski. Kot celota je sicer šibkejša kot prvi del, vseeno pa dovolj zanimiva, da ne trpi za klasičnim sindromov nadaljevanj. Sin City je pač sin city…

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan