TH!NK2: Climate Change – Očitno grem v Kopenhagen…

31.07.2009JavnoOsebno

Kako sem dobil povabilo na mednarodno blogersko tekmovanje, se nanj odzval in dobil karto za Kopenhagen. Vse to v nekaj urah. Pa naj še kdo reče, da se stvari ne odvijajo hitro. Eco-blogging, here we come!

Pred dnevi dobim naslednje elektronsko sporočilo:

The European Journalism Centre (EJC) would like to invite you to apply for the second round of the acclaimed blogging competition, TH!NK ABOUT IT. We have seen your blog and consider you an ideal candidate for the competition, TH!NK2: Climate Change.

“WTF? Kdo vse bere moj blog?” sem si mislil in bral naprej.

To participate in the competition, please go to www.thinkaboutit.eu, where you can read more about TH!NK2 and fill out the application form and attach a current resume/CV as well as a letter of motivation (250 words max).

Bolj za šalo kot zares sem ob desetih zvečer spisal pismo in izpolnil obrazec, naslednji dan pa dobil sporočilo:

Greetings from Maastricht,

Thank you very much for signing up for TH!NK2 Climate Change blogging competition. Out of many applications that we received, you are officially selected as one of 81 bloggers.

Whoo-hoo! Vseeno se mi je zdela zadeva sumljiva. Se še spomnimo nigerijcev? Zato sem malo preverjal. Pri sošolcih, profesorjih…in na koncu ugotovil, da zadeva pije vodo. In da grem konec septembra čisto zares v Kopenhagen. Kaj bom tam delal?

No, dva dni bo trajala otvoritev trimesečnega obdobja, v katerem bom blogal o predstavljanju problematike poročanja slovenskih medijev o podnebnih spremembah. Hkrati se bom pogovarjal s predstavniki nevladnih organizacij, ki se ukvarjajo s tem fenomenom in skušal ugotoviti, kakšno je stanje medijev v Sloveniji.

Celotno zadevo sem si zamislil kot serijo videointervjujev, ki jih bom objavljal na dveh mestih – na uradnem spletišču tekmovanja in tukaj. Pogovarjal se bom z uredniki in novinarji na eni in predstavniki nevladnih organizacij na drugi strani. Sicer vsak od enainosemdesetih izbranih blogerjev v dar dobi Flip Mino HD kamero, vseeno pa mislim, da bom intervjuje snemal s svojim Sonyjem. Stojalo je le stojalo.

Stay tuned…

 

4 komentarjev na “TH!NK2: Climate Change – Očitno grem v Kopenhagen…

 1. dr. onyx

  Če bi jaz dobil takšnole povabilo, se najprej vprašam, kdo po njihovo plača stroške nastanitve in prevoza?

  Ker če je to na tebi, potem bi pa tud jest to organiziral. Sedaj, ko je recesija in težko prodajaš hotelske sobe, najameš za džeparac nek hotel z kolikor toliko solidnim kongresnim centrom, razpošlješ 2000 blogerjem ekskluzivno nagrado” z povabilom na tekmovanje in jim obljubiš kamere, ki jih pa itak po koncu pobereš. Z hotelom pa si profit razdeliš v razmerju 80:20 v tvojo korist.

  No, malo pa tole diši tudi po tisti Avstralski nategi s sanjskim otokom, ki je mimogrede PR done right, čeprav so izbrali napačnega tipa. Ampak se zgodi. Moj naslov upam še vedno imajo. 🙂

   
  1. Domen

   Kopenhagen je zaenkrat planiran samo za dva dni. Blogaš potem tri mesece od doma, če zmagam, grem pa še enkrat gor 😉 Ampak se strinjam, zadeva je fina.

    

Vpišite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.