Oglaševanje na avtobusih je očitno doživelo preporod. Po bolj ali manj statičnih papirnatih oglasih, ki so jih obešali po avtobusih v preteklosti, imamo sedaj na določenih zelencih celo video oglase.

The new era of advertising? No, bolj obljubo video oglasov, saj zaenkrat celotna zadeva oglašuje samo sebe oziroma proizvajalca oglaševalske rešitve. Ko bo zadeva enkrat zagnana v celoti, si predstavljam migajoče podobe na zaslonih, ki jih vidite na pripeti sliki.

Migetajoče oglase sem videl samo še na londonski podzemni, a tam so oglaševalci ubrali boljšo pot. Sedeži so namreč razporejeni ob strani, oglasne videoplošče pa nameščene nad njimi, po celotni dolžini vagona. Tako je med vsakim potnikom in oglasom približno enaka razdalja, kar zmanjšuje moteči faktor in oglase ne poriva preveč v ospredje.

Slovenci smo pač drugačni in hočemo stvari delati po svoje. Table so na avtobusih na neprimernih mestih, dvakrat bolj, če bodo podpirale tudi zvočne oglase. Kot je že iz slike razvidno, je zaradi tabel nemogoče sedeti na sedežih, ki so nameščeni neposredno pred tablo, saj se ob dolgi vožnji in utripajočih oglasih kaj kmalu zna zgoditi, da bodo človeku očesna zrkla stekla na tla. Po drugi strani pa se je tem oglasnim panelom zelo enostavno izogniti (če ravno ne sediš neposredno pred njim), saj ti ni potrebno gledati naravnost. Na londonski podzemni se oglasom ni mogoče izogniti (razen če zapreš oči), kar je tudi namen takega oglaševanja.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan