Po več kot desetih letih strogega zagovarjanja osebnega računalnika kot najboljše igrače, sem prestopil na temno stran. Kako se je po nekaj tednih uporabe izkazala konzola XboX 360 Elite z bojnim imenom Jasper?

Konzola vsebuje 120 gigabajtni disk, grafično kartico s možnostjo prikazovanja slike v visoki ločljivosti, CD/DVD predvajalnik, ki ga lahko uporabite tudi kot dobri stari DVD/CD/MP3 player, poleg konzole pa je v škatli še plošček, kablovje in navodila. Ne vem, če sem že kdaj odvijal škatlo s toliko plastičnimi vrečkami…

Zadevo sem preizkusil z dvemi igrami – Forza motorsport 3 in Call of Duty: Modern Warfare 2, ki jih bom bolj natančno recenziral v prihodnosti.

Največje presenečenje je bil igralni plošček. Človek, navajen raztegovanja prstov po tipkovnici in kriljenja z miško se na začetku kar ne more navaditi na kompaktno zadevo, ki jo je potrebno bolj kot ne pestovati, ljubezen pa ti stvarca vrača z vibriranjem, ki ponavadi pomeni, da si z avtom zapeljal na pesek oziroma da je puška v tvojih “rokah” ročni top.

Grafična mašina je zelo dobra. Sploh, ko sem ugotovil, da ima XboX celo HDMI izhod, kar pomeni, da se zadeva izrisuje v HD resoluciji. In razlika med njim in klasičnim s-video vhodom JE velika. Sicer imava “samo” HD Ready televizijski sprejemnik, ampak slike vseeno izgleda ostrejša in bolj bogata z barvami. Slaba stran je seveda v tem, da je treba HDMI kabel dokupiti, saj v paketu dobiš le kabel S-video.

Zadeve sicer še nisem stestiral z igranjem preko spleta, sva pa s šefico stestirala igranje v dvoje na isti konzoli. Občutek je drugačen kot pri igrah za enega igralca, predvsem zaradi vpitja in razburjanja (=koordiniranja) med samo igro. Pa še gnesti se ni treba kot pri redkih igrah za Windowse, ki sploh omogočajo možnost dveh igralcev na eni mašini.

Filmi se prikazujejo spodobno. Razmišljam o nakupu Pop Corn paketa, kjer dobiš daljinski upravljalnik, kartico za brezžični dostop do spleta in tromesečni dostop do Xbox Live spletnega sistema. Zanimivo je, da je pri zaganjanju iger DVD enota kar glasna, medtem ko je pri filmih skorajda ni slišati.

Po nekaj tednih uporabe sem z nakupom zadovoljen. Zadeva navdušuje ravno tam, kjer je PCju spodletelo – pri igrabilnosti in praktičnosti. In to je zame odločilno.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan