Here we go again. Tokrat na drugi platformi, kar pa ne pomeni, da zadeva ni užitna. Ravno nasprotno…Call of Duty Modern Warfare je v naše loge zajadrala pred dvema letoma, pomenila pa je velik odmik od začetkov serije, ki so se dogajali med drugo svetovno vojno. Imela je tudi zelo dobro kampanjo za enega igralca in zadovoljivo dolžino. Kako se je torej odrezal drugi del, ki kronološko sledi prvemu?

No, če kdaj, potem se je igra Modern Warfare 2 približala hollywoodski filmski produkciji. Efekti, zgodba, grafika – vse to je govorilo igri v prid, čeprav so ji nekateri očitali kratkost in enostavnost. Seveda je pomagalo tudi, da so ji kritiki hitro prilepili status “šokantna” zaradi scene na ruskem letališču, ki si jo, baje z najbolj neprimerno glasbeno podlago, lahko pogledate v spodnjem posnetku:

Igra se nadaljuje kmalu po koncu prvega dela, v igri pa so ponovno Američani, Britanci in ruski separatisti, ki si skušajo podrediti svet. Tokrat se umazanih trikov poslužujete tudi vi, pot pa vas vodi po celem svetu, od Afganistana, ruskih republik, Brazilije in severnih teritorijev – seveda z jasno misijo, ustaviti nepridiprave.

Ena od pomembnih razlik je stopnja smrtnosti vaših karakterjev – za razliko od prvega dela, kjer je po scenariju umrl samo eden od vaših junakov, je tukaj smrti veliko več. Tudi akcija je veliko bolj širokopotezna in na trenutke se zdi, da so avtorji ideje o nadaljevanjih pobrali pri režiserju Michaelu Bayju – več eksplozij, več lokacij, več vsega.

Poleg načina za enega igralca igra ponuja tudi igranje v dvoje – bodisi na isti strani, bodisi v tekmovalnem načinu. Na voljo so mape iz načina za enega igralca in unikatni tereni, občutek pa je vsaj na Xboxu zelo dober. Tudi računalniški AI je dokaz razvit, tako da te na najtežji stopnji včasih celo zna presenetit oziroma se določenih stopenj ne da rešiti s preprostim rešetanjem vsega, kar leze in gre.

Igranje je spektakularno tudi zaradi bolj dodelanih možnosti bojevanja. Poleg osebnega orožja lahko namreč občasno pokličete na pomoč tudi artilerijo v obliki letal predator, nasprotnike zdesetkate s pomočjo letala AC-130, ki se je že pojavilo v prvem delu serije oziroma uporabite robotsko strojnico.

Je torej ustvarjalcem uspelo nadgraditi prvi del? V bistvu da. Če zanemarimo razburjanje okrog mrežnega igranja na IWNet platformi, lahko rečemo, da je Modern Warfare definitivno korak v pravo smer, vsaj kar se vojaških razfukačin tiče.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan