Tony Stark v svoji best of izdaji. Zelo dobro povzema bistvo tega atipičnega superjunaka iz vesolja Marvel.

Marvel je tisto drugo vesolje. Saj veste, Hulk in ostala banda. Tokrat sem se odločil, da enega od klasičnih junakov tega vesolja spoznam skozi best of različico, saj nisem poznavalec zgodovine junaka, po drugi strani pa me je film z Robert Downeyjem zelo navdušil.

V zbirki je vezanih več kot deset zgodb o Tonyju Starku in njegovem alteregu, Iron manu, ki rešujeta svet in spodbujata rast bruto domačega proizvoda. Tony Stark je namreč industrijski genij in odličen trgovec, ki se občasno preobleče v kostum Iron mana in rešuje svet.

Zgodbe se več ali manj vrtijo okrog iste permise – obleka, v katero se preobleče Stark predstavlja glavnino mokrih sanj njegovih nasprotnikov, ki je nikakor ne morejo premagati. Poskušajo sicer vse mogoče, a Tonyjeva obleka ima vedno asa v…hm…rokavu.

Najbolj intriganten strip je seveda na koncu zbirke, imenuje pa se The invincible iron man. V njej se Tony bori proti lastni obleki oziroma svojemu alter-egu. Čeprav je tudi ta ideja zelo prežvečena, sploh v vesolju superjunakov, jo avtor Joe Quesada vseeno zelo dobro izpelje in nadgradi s tekočo grafiko.

Knjiga je tudi zelo dober pregled nad časovnim razvojem stripov, saj je časovni razpon med prvo in zadnjo zgodbo več deset let, v tem času pa lahko jasno vidimo, kako se je spreminjala grafična in vsebinska zasnova kreiranja. Zgodbe same pa so, kot že rečeno, malo bolj preproste oziroma na nivoju epizod serije CSI.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan