Formulce? Formulce!

Forza Motorsport 3 je kabriolet. Lahko je resna dirkačina, v kateri se morate zares potruditi, da avto spravite od štarta do cilja, lahko pa je preprosta dirkačina, kjer je važen samo plin in je vse ostalo prepuščeno naključju.

Na voljo je več sto vozil (I kid you not!), ki jih lahko sami ali v dvoje gonite po več kot sto prograh. Kot že rečeno, zadeva lahko izpade zelo realistično, saj morate paziti na poškodbe avtomobila, menjalnik, gume in nadzor celotnega vozila, lahko pa vozite samo z nogo na gasu, za vse ostalo pa skrbi računalnik. Zadeva pozna tudi multiplayer način, ki je še bolj zanimiv kot način za enega igralca ter igro preko mreže.

Grafična podoba je spektakularna, glasbena podlaga zadovoljiva, igra pa za razliko od nažigačin bolj teži k simulacijskem načinu vožnje. Kar pomeni, da tukaj večino časa odpade nažiganje čez robnik, izrivanje nasprotnikov oziroma ostale akrobacije, ki so postale zaščitni znak serije Need for Speed. Tukaj se najbolj obnese držanje optimalne linije, zaviranje v ovinkih in ostale “dolgočasne” fore, s katerimi ponavadi navdušujejo pravi dirkači.

Avtomobili se obnašajo svojim karakteristikam primerno, tako da izbira dirkalnika dejansko pomeni določene prednosti oziroma slabosti, razdeljeni pa so v več tekmovalnih razredov. Tudi način za enega igralca ponuja dirkalni koledar, ki se spreminja glede na rezultate preteklih dirk, poleg avtomobilov pa za nagrado dobivate še ugodnosti pri avtomobilskih delih in nadgradnjah.

Od vseh dirkalnih iger, ki sem jih dobil pod roke v zadnjem času, je Forza zagotovo najbolj kompleksna. Za prvo igranje mogoče celo preveč, vseeno pa težavnost zelo dobro regulira z že prej omenjenimi pomagali in tako ne bo zanimiva samo hard-core voznikom, ki jim je glavno vodilo čimboljši realizem.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan