Že dolgo nisem tako užival pri igri, ki presega žanr in dosega nove višave kvalitetne zabave. Niko Belic for president!

S serijo GTA imam mešane izkušnje. Spominjam se namreč, da mi je pri igranju tretjega dela na PC v predvajalniku razneslo zgoščenko, kar je bila posledica neprestanega vrtenja zaradi predvajanja glasbe v igri. Not a very good first date, bi lahko rekel. Potem sem na serijo pozabil, dokler se nisem z njo srečal na konzoli Xbox 360. In se ponovno zaljubil vanjo.

O vsebini ne bom izgubljal besed. Niko Belic, bivši srbski vojak po vojni zbeži v obljubljeno deželo in se tam z bratom loti dela. Kar v njegovem svetu pomeni to, da začne na veliko krasti avtomobile, opravljati naloge za lokalno mafijo in podobno.

Igra je tako sestavljena iz večjega števila določenih nalog, ki jih opravljate za različne predstavnike oblasti in podzemlja. Mesto je veliko, ulic in različnih avtomobilov je polno. Zgodba je sicer ohlapno linearna, vseeno pa imate na voljo več ovinkov oziroma izbir, ki vplivajo na celotni potek.

Peskovnik je odlično animiran in ima zelo veliko podrobnosti (najbolj bizarno je streljanje golobov), poleg obveznih misij pa se lahko igrate še z dekleti oziroma s prijatelji hodite popivat v različne bare širom mesta. To daje celotni igri še dodaten čar, še posebej, ko si hočete odahniti od preganjanja s kavboji in indijanci.

Omeniti velja še fenomenalne radijske postaje, ki jih lahko poslušate med vožnjo. Poleg solidnega soundtracka, kjer med drugim lahko najdemo tudi skupine The Who, Queen in AC/DC, so fenomenalne tudi postaje, kjer simulirajo pogovorne oddaje in oddaje z nasveti. Človek na momente kar ustavi vozilo in se reži fintam…

Slabih točk skorajda ne najdem, vse naloge so rešljive v nekaj poskusih, tako da človek ne obupa prehitro, edina zoprna stvar, ki sem jo dosedaj odkril v celotnem konceptu, je vezava na čas. Včasih se namreč zgodi, da je določena trgovina odprta od osmih zjutraj do osmih zvečer. In če prideš prepozno, si ga nasankal. Oziroma si moraš preplanirati tisti večer. Jebiga, Liberty City je poln dogajanja!

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan