Da je bila Modern Warfare 2 prelomnica, kažejo tudi igre, ki so nastale po njenem izidu. Bad Company 2 se zaveda ostalih tekmecev na področju streljačin in skuša z norčevanjem in izboljšavo napak predhodnikov pobrati igralsko smetano. Kako ji to uspeva?

Prvi občutek je večji realizem in pogojno rečeno večja dolgočasnost. V pripovednem načinu igranja se tudi eden od glavnih junakov obregne ob nerealne situacije v tekmecu MW2 z besedami: “Še dobro, da so v akcijo poslali nas in ne kake revšete z monitorji srčnega utripa,” kar je ena od najbolj za lase privlečenih funkcij orožja, ki jo je uvedel Infinity Ward.

Polja igranja so večja od poligonov v MW2, oleg tega pa imate na voljo tudi kopenska, vodna in zračna vozila. Zadeva namreč temelji na franšizi Battlefield, ki že več let slavi kot ena najboljših vojnih simulacij, kjer igranje v peskovniku pomeni točno to – veliko objektov, veliko različnih načinov igranja in poudarek na sodelovanju celotne ekipe.

V pripovednem načinu spremljate ekipo odpadnikov, ki jo vpokličejo v boj. Pot vas vodi po eksotičnih lokacijah celega sveta, vaš cilj pa je ubraniti ZDA pred prihajajočo rusko invazijo. Med drugim boste v službi domovine “sestrelili” satelit, se s čolni podili po amazonski džungli in iz tovornega letala skakali brez padala v stilu misije nemogoče/bondovega jamsa.

Omembe vreden je tudi hardware, s katerim lahko uničujete dobesedno vse. Če so v MW2 zgradbe prenesle tudi atomsko bombo, ima Bad Company izredno dober fizikalni model, po katerem lahko z dovolj veliko silo zravnate celotno mapo. To pride prav predvsem na terenih, kjer je zgradb veliko in kjer je rušenje nepremičnin skoraj nujno za prevlado nad tekmeci.

Česa v Bad Company 2 ni?

Za začetek ni možnosti igranja dveh ali več igralcev na eni konzoli. MW2 je imel več možnosti igranja in set posebnih nalog, ki jih nisi mogel opraviti drugače kot s pomočjo prijatelja. Manjkajo tudi superorožja, kar bo za nekatere velik minus, za druge pa plus – odvisno od vaše taktike igranja.

In še odgovor iz naslova tega prispevka – ni boljši, ni slabši, je pa drugačen. Lahko bi rekli, da gre pri MW2 za bolj arkadni in posledično hitrejši način igranja, medtem ko bo Bad Company 2 bolj všeč uporabnikom, ki jim, tako kot glavnim junakom, dol visi za monitorje srčnega utripa in imajo rajši vožnjo v oklepniku.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan