V tretjem delu najbolj krute španske telenovele imajo glavno besedo kurbe. In veliko orožja.
the big fat killPo smrti big bad boya iz prvih dveh delov, Marva, je spet na udaru Dwight McCarthy, čeprav tokrat prevzame vlogo determiniranega človeka, ki ve, kaj hoče in se ne pusti zajebavati. Tako na začetku štorije ponesreči ubije odlikovanega detektiva in idiota z priročnim vzdevkom Jackie boy in tako začne dirko med kurbami, mafijo in samim sabo. Glavna nagrada – glava že prej omenjenega idiota in z njo nadzor nad starim delom mesta, ki sedaj deluje kot javna hiša.

Zanimivo je spremljati razvoj junakov, ki v Sin City preživijo več kot eno pripoved. Tako Dwight kot Manute, terminatorski služabnik, ki mora potem, ko mu Dwight ubije gospodarico, najti novega naročnika, se iz preteklih prigod naučita in spremenita samega sebe. Dwight postane nezaupljiv in odločen, medtem ko je Manute je bolj nor kot prej.

Delčke zgodbe sta za prvi film serije pobrala že Rodriguez in Miller, tako da lahko tudi tukaj lahko primerjamo original in ekranizacijo, je pa v celotni zgodbi še vedno prvič videnih delov. Poleg tega je tukaj še bolj prisotno prepletanje z ostalimi zgodbami serije, saj je pripoved praktično nadaljevanje drugega dela, ima pa tudi zelo podobne glavne junake.

V drugem delu se, kot že rečeno, vse vrti okrog glave policaja, za katero se podijo mafija, kurbe in Dwight. Glava namreč odloča o razmerju moči in grozi, da bo porušila delikatni ekosistem, v katerem se trenutno nahaja Sin City. Mafija jo hoče, ker bi z njo lahko kontrolirala javne hiše, kurbe jo hočejo, ker bi rade mafijo držale tam, kjer se trenutno nahaja.

Konec je eksploziven, v njem pa se Miller pokloni špartanski legendi in svoji noveli 300. Zmagajo jasno najboljši, The big fat kill pa se konča takoj zatem. Zastor pade z zadnjim truplom, ki ga prerešetajo krogle prostitutk.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan