Medijska kuhinja S01E03: Goooooooooobe z mladim krompirjem

19.06.2010JavnoMedijska kuhinja

Danes je tisti dan v tednu, ko ne smem jest mesa. Oziroma moram jesti krompir. Kar pomeni, da bomo danes pekli krompir, zraven pa jedli gobe. In veste kaj – izpadlo bo nagnusno dobro!

Medijska kuhinja S01E03: Goooooooooobe z mladim krompirjem

Opazke:

 • Snemano v enem kosu, zadeve nisva snemala od prve točke, ker bi bilo predolgočasno
 • Barbara zna že kar dobro vrteti kamero, a?
 • Konvertiranje je danes trajalo samo dve uri, ne me vprašat, zakaj.

Prosim za mnenje!

 

8 komentarjev na “Medijska kuhinja S01E03: Goooooooooobe z mladim krompirjem

 1. Centrifuzija

  1. Kdo ti je dal pa tale recept za gobe s čebulo, poprom, malo petršilja in hvala bogu celo z malo soli, vendar pa brez česna? To je vse prej kot omaka. Če rabiš navodila za pripravo omake, povej. Ali pa karkoli drugega, ker ti tvoji recepti so res žalitev za nekoga, ki zna vsaj malo kuhati.
  2. "Birsa … do Jovanoviča … " Nobenega Jovanoviča nimamo v ekipi reprezentantov!
  3. Famozna skupina je "NOGOMET ZA PUNCE" in ne "punce za nogomet".
  4. Punce ne gledamo le tipov, ampak gledamo na tekmo celostno. Spremljamo jo pozorno od začetka do konca. Tudi to, da Korejček joka med himno, ali nam Cesar pomežikne med himno, kakšno elastiko ima kdo v laseh, kako kdo skoči, pred in po tekmi pa preberemo vse možne članke. Ob vsem tem spremljanju smo se naučile že mnogo reči o taktikah, kotih, enajstmetrovkah, kartonih … mnogo tega. Je pa res, da ne zmerjamo sodnikov in komentatorjev, ne rjovimo, ne smrdimo po pivu, ampak srkamo koktejlčke in se veselimo. Nikogar ne posiljujemo s svojim pogledom na tekme, nikogar ne obsojamo in nikomur nič nočemo.
  5. Za lažje razumevanje točke 4 ti navajam citat Samirja Handanoviča iz Sobotne priloge, ko ga je novinarka spraševala o tem, ali se ženke pretvarjajo, da razumejo ekstatičnost nogometne igre. Samir je odgovoril:
  "Če ti nisi bil nikoli ženska, tudi tega, kako doživljajo ženske, ne boš nikoli vedel."

   
  1. edemokracija

   1. Spomnil sem se ga sam, izpadlo je odlično, ne bluzite o tem, da se da eno stvar skuhat/pripravit samo na en način.
   2. Seveda ga nimamo! A nisi poslušala?
   3. Seveda je. A nisi poslušala?
   4. Itak.
   5. Tega pa žal ne razumem.

    
 2. Matej

  Vidi se, da maš(/mata) že mal prakse. Kamera lahko večkrat skoči do tvojega obraza, ko pripoveduješ; čeprav so dolgi kadri cvrčečih gobic resda malo Van Santovski…
  Recepti so pa pač po tvojem okusu, to je recimo neka umetniška svoboda re-interpretacije. Tudi Jamiejeve mojstrovine verjetno niso za vsakogar.

   
 3. Baja

  Res je, Matej. Recepti so po najinem okusu, predvsem so pa po 'okusu' diete. Že tako sva goljufala in dodala malo kisle smetane. Pravzaprav je bilo ZELO okusno. Aja, pa dodal je poper in sol.
  Je pa res, da je treba Domna navadit še serviranja. In uporabe večih pripomočkov, ne le lopatice za mešanje 🙂 Glede recepta in žalitev, Tamara nikar tako negativno. Izgled ni okus. Predlagam pa ti, da si pogledaš še recept s špageti in recept z lososom, ker nista omejena z dieto in sta zelo okusna. Sicer pa… najlažje je kritizirati…

   
 4. KarmenS

  Aja – jst sem drugač enkrat pomotoma na gobe med dušenjem vliva mal balzamičnega kisa. Pa je dobr izpadl 🙂

   
  1. Domen Savič

   No sej, eksperiment je edini način, da ti rata nekaj novega. Tele gobe so sploh posebne, ker ne bi smela po pravilih diete nič drugega vmešavat in sva potem nekaj zmutila 🙂

    

Vpišite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.