Čeprav se je nogometna vročica pred kratkim končala, ni prav nobenega razloga, da se ne bi še nekaj mesecev drli v zaslon vašega televizorja. Tokrat ne zaradi nesposobnih sodnikov, štorastih igralcev oziroma vuvuzel, ampak zaradi napete igre, ki zelo dobro prikazuje vročico svetovnega prvenstva v nogometu. Nekateri jo imajo za nepotrebno nategovanje franšize, drugi v njej vidijo napredek od zadnje igre v seriji FIFA. Sam sem se zanjo odločil, ko me je žena okužila z nogometno vročico, pa se mi je zdelo, da bi znal sam igrati bolje kot večina reprezentantov, ki smo jih imeli letos priložnost spremljati na prizorišču v Afriki.

Igra se trudi na večih nivojih odsevati resnično svetovno prvenstvo in to ji odlično uspeha. Od stadionskih lokacij, do reprezentanc in trenerjev, do posnetkov tribun in razburjanja ob dosojenih kartonih – vseh to navdušuje in spodbuja igralca k nadaljevanju igre.

Na voljo imate tri glavne načine igranja – solo igranje, do štiri igralce na eni konzoli in spletno igranje turnirja oziroma posamezne tekme. Izberete si lahko eno od reprezentanc, ki so se uvrstile na tokratno svetovno prvenstvo (tudi Slovenci so noter), in nato svoje izbrance popeljete bodisi samo skozi kvalifikacije, bodisi samo skozi prvenstvo, bodisi od začetka do konca.

Nastavite si lahko težavnost igranja in zapletenost ukazov na ploščku – slednja možnost je zelo koristna, sploh za tiste, ki se prvič podajamo na igrišče. Tako imate na voljo preprosto upravljanje z dvemi gumbi (strel in podaja) in bolj zapleteno štirigumbno upravljanje, ki vključuje še uporabo t.i. D-pada.

Sodnike so v igri očitno trenirali v vojski terminatorjev, saj niso niti najmanj prizanesljivi, kartone pa delijo levo in desno. In čeprav se igralci v sekvencah zelo doživeto razburjajo nad njihovimi odločitvami, imajo sodniki vedno prav. Vi lahko število prekrškov nadzirate z nastavitami vsakega igralca posebej, kar vam omogoča, da bolj agresivne igralce umirjate, bolj pasivne pa spodbujate k bolj aktivni igri.

Nekateri uporabniki se pritožujejo nad že omenjenim nategovanjem podjetja Electronic Arts, ki uporablja svetovna prvenstva kot nekakšno vmesno stopnico med dvemi izdajami klasične FIFA lige. Ker nisem in ne bom postal fan zbirke, me to v bistvu ne moti preveč – igra World Cup South Africa se namreč igra kot odlična simulacija nogometa, ki z vmesnimi video sekvencami poživi igro. Da v njej lahko celo slovenska izbrana vrsta postane svetovni prvak v nogometu, je samo bonbon na vrhu torte…

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan