Letos se je prvič zgodilo, da je na koncu tekmovanja z neulovljivo prednostjo zmagala ekipa ljudi, ki je uspešno družila nežnejši spol, tehnologije in najbolj moško stvar na svetu – nogomet. Savičeva spletna osebnost leta 2010 so namreč članice in člani skupine #nogometzapunce!

Z več desetimi glasovi prednosti so punce spet vodile od začetka finala, na koncu pa se je ob 20:00:00 števec ustavil pri 49 glasovih za skupino #nogometzapunce, s katerimi je ekipa tudi uradno poslala Savičeva spletna osebnost leta 2010.

Punce so nastale pred začetkom svetovnega prvenstva v nogometu in s krilatico “Tukaj nas ne bo nihče postrani gledal, če ne vemo, kaj je ofsajd,” ter uradnim sloganom “Jebeš lipicance, to so pravi slovenski žrebci.” hitro zavzele slovensko twittersfero in preostale medije, ki so jih imeli za lepo popestritev poročanj o nogometnemu prvenstvu.

Za Savičevo spletno osebnost leta 2010 jih je nominirala častna članica Aljaž Pengov Bitenc, punce pa so nato že v predtekmovanju pometle s konkurenco in potem svoj pohod do zmage ponovile v finalu, kjer Slon in Sadež ter Žiga Turk niso imeli nikakršne možnosti za preživetje.

Čestitke torej #nogometzapunce in vsem, ki ste sodelovali v letošnjemu izboru Savičeva spletna osebnost leta 2010!

Savičeva spletna osebnost leta 2010: #nogometzapunce from Domen Savič on Vimeo.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan