Huh, tale bo letos kar zanimiva. Za razliko od preteklih let se mi je letos zdelo, da sem v kino hodil zelo redko, doma pa gledal tudi zadeve, ki niso bile ravno vrhunske oziroma zapomnljive. Vseeno je tukaj seznam 10 filmov, ki nosijo oznako “Najboljše iz leta 2010”.

Inception
Nolan bolj kot na vsebino gleda na izvedbo – rezultat je izredno prečiščen tehno-triller, ki navduši tudi z glasbo in smislom za humor. Vsebinsko malo šepa, a se to ne opazi tako zelo.

Toy Story 3
Igrače se vračajo s še eno zgodbo, ki iz klišejev naredi nekaj magičnega in smešnega za vse generacije. Bonus je izjemna glasovna zasedba.

The Expendables
Izpolnitev sanj vsakega, ki je v osemdesetih gledal filme Rambo, Predator in ostali ter razmišljal, kako bi bilo, če bi v eni razfukačini igrali vsi akcijski heroji. Manjkata Norris in Seagal, ampak vsi ostali so tukaj in to je še vedno razfukačina leta.

Kick Ass
Superheroji z napako oziroma ena boljših kritik akcijskega žanra, ki tudi sama ne skopari z akcijo. Če k temu primešamo še Nicholasa Caga, ki reciklira vlogo iz filma Matchstick men, je uspeh zagotovljen.

Machete
“Machete don`t text”. Super bizarka leta.

Frozen
Biser, ki ga je čisto enostavno spregledati, ko pa ga pogledaš, še dolgo ostane s tabo. Smučanje ne bo nikoli več enako in vsakič, ko se bo žičnica nepričakovano ustavila, vas bo zazeblo pri srcu.

Shutter Island
Če ste ga gledali pred Inception, je bil originalen triler z obratom. Če ste ga gledali po Inception, je bil samo low-tech kopija. Zanimiva interpretacija, dobri liki, kvalitetna vsebina.

Date night
Steve Carrell je smešen. In v Date night svoji bebčkavosti doda še nekaj kvalitete, ki jo pri drugih njegovih podvigih pogrešam. Komedija za odrasle, ki se ji bodo smejali otroci.

Scott Pilgrim vs. the World
Eden boljših filmov po stripu, ki vrača upanje, da ni vse tako hudo kot Marvelovi zmazki.  Zabavni liki in bogato dogajanje bodo poskrbeli, da vam pri ogledu ne bo dolgčas.

The social network
Za bleščečo fasado največjega omrežja na svetu je zgodba o sociopatu. Fincher jo pove zelo dobro, pri tem pa mu pomagajo odlični interpreti vlog in ubijalski soundtrack. Fight club 2 je tu.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan