Sonata Arctica – Ljubljana, Cvetličarna (26.02.2011)

27.02.2011MusicRecenzije

Koncertno leto 2011 so v Cvetličarni otvorili finski hard rokerji Sonata Arctica, ki sta jo spremljala dva italijanska benda, 4th Dimension in Labyrinth. Skupaj so naredili zelo fino zabavo, čeprav se je avtorju tega prispevka zdelo, da je za tako zabavo mogoče že malo prestar.

Sonata Arctica - Ljubljana, Cvetličarna (26.2.2011)Staro, mlado in zelo mlado je bilo včeraj v Cvetličarni navdušeno nad italijansko-finskim trojčkom, ki so skoraj do konca napolnili ljubljansko Cvetličarno. 4th Dimension, ki jih do zadnjega trenutka sploh ni noben napovedal (povsod sta bila napovedana samo Labyrinth in Sonata) je odlično odprl večer in nato prepustil oder skupini Labyrinth, ki se ga spomnim še iz Codroipa prejšnje leto, ko so igrali pred britanskimi Iron Maiden.

Sonata Arctica se je sprehodila čez svoj glasbeni opus in sodeč po navdušenju občinstva jim je to zelo dobro uspelo. Zelo zgovorni frontman skupine Tony Kakko je tudi med komadi navdušeno čebljal o svojem novem avtomobilu, čudovitih ljudeh v občinstvu in podobnih temah, s katerimi je še dodatno razveseljeval mladino pred odrom.

Šestnajst komadov oziroma dobre dve uri trajajoč koncert je tako hitro minil, še enkrat pa velja pohvaliti obe predskupini, ki sta zelo dobro opravila svoje delo. Tudi občinstvo, od osnovnošolk, ki so jih starši pazili iz ozadja, do malo starejših fenic in fenov, je bilo zelo dobro pripravljeno, tako da je bilo vzdušje res pravo.

Sonata Arctica Setlist Cvetlicarna, Ljubljana, Slovenia 2011

Bolj hard rock kot heavy metal zvok me ni ravno navdušil oziroma vsaj zame to ni bil eden tistih koncertov, ki si jih zapomniš na vekom veke. Pa ni bilo nič narobe z izvedbo oziroma energijo, ampak mi je ta žanr malo manj pri srcu. Kar pa spet ni nič narobe, človek mora imeti malo glasbene širine, mar ne ;)?

 

2 komentarjev na “Sonata Arctica – Ljubljana, Cvetličarna (26.02.2011)

 1. chef

  Jaz sem precej let nazaj v Milanu poslušal kot predskupino Nightwish. Prej sem jih zelo obrajtal, po koncertu sem bil grozno razočaran, sploh nad vokalom, ki je za moje pojme občutno prešvoh. Tudi če to odmislim, se zelo strinjam z zadnjim odstavkom – koncerta si ne zapomniš.

   
  1. Domen Savič

   Ja, saj čisto uredu igrajo in komadi so dovolj zanimivi, ampak pod črto se po moje tega koncerta čez eno leto ne bom več spomnil. Kar je škoda, ker izvajalci so čisto uredu, malo jim manjka samo na področju "showmanshipa" 😉

    

Vpišite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.