Koncertno leto 2011 so v Cvetličarni otvorili finski hard rokerji Sonata Arctica, ki sta jo spremljala dva italijanska benda, 4th Dimension in Labyrinth. Skupaj so naredili zelo fino zabavo, čeprav se je avtorju tega prispevka zdelo, da je za tako zabavo mogoče že malo prestar.

Sonata Arctica - Ljubljana, Cvetličarna (26.2.2011)Staro, mlado in zelo mlado je bilo včeraj v Cvetličarni navdušeno nad italijansko-finskim trojčkom, ki so skoraj do konca napolnili ljubljansko Cvetličarno. 4th Dimension, ki jih do zadnjega trenutka sploh ni noben napovedal (povsod sta bila napovedana samo Labyrinth in Sonata) je odlično odprl večer in nato prepustil oder skupini Labyrinth, ki se ga spomnim še iz Codroipa prejšnje leto, ko so igrali pred britanskimi Iron Maiden.

Sonata Arctica se je sprehodila čez svoj glasbeni opus in sodeč po navdušenju občinstva jim je to zelo dobro uspelo. Zelo zgovorni frontman skupine Tony Kakko je tudi med komadi navdušeno čebljal o svojem novem avtomobilu, čudovitih ljudeh v občinstvu in podobnih temah, s katerimi je še dodatno razveseljeval mladino pred odrom.

Šestnajst komadov oziroma dobre dve uri trajajoč koncert je tako hitro minil, še enkrat pa velja pohvaliti obe predskupini, ki sta zelo dobro opravila svoje delo. Tudi občinstvo, od osnovnošolk, ki so jih starši pazili iz ozadja, do malo starejših fenic in fenov, je bilo zelo dobro pripravljeno, tako da je bilo vzdušje res pravo.

Sonata Arctica Setlist Cvetlicarna, Ljubljana, Slovenia 2011

Bolj hard rock kot heavy metal zvok me ni ravno navdušil oziroma vsaj zame to ni bil eden tistih koncertov, ki si jih zapomniš na vekom veke. Pa ni bilo nič narobe z izvedbo oziroma energijo, ampak mi je ta žanr malo manj pri srcu. Kar pa spet ni nič narobe, človek mora imeti malo glasbene širine, mar ne ;)?

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan