Pred prihodom tretjega dela streljaške nadaljevanke Gears of War nam ustvarjalci v uteho in lažje čakanje ponujajo Bulletstorm – mlajšega brata Gears of War, ki zabava z dolžino, dialogi in kreativnim pristopom do mesarjenja sovragov. Kaj češ bol`šga?!

Da igrate klon Gears of War serije vam je jasno takoj, ko vidite glavne junake. Nabiti oklepljeni ameriški marinci so tokrat v preoblekah plačancev, ki lovijo svojega nadrejenega, ki jim je podtaknil misijo in povzročil smrt nedolžnega znanstvenika. Tako se s prijatelji odpravijo na neznan planet poravnat račune.

Vas že vidim, zaspali ste pri začetku drugega stavka in ne morem vam zameriti. Stereotipna zgodba ni ravno močna stran tega bonbončka, ki na drugih nivojih vseeno prijetno preseneča. Začnimo samo z domiselnim sistemom ubijanja (prosim, grozljivo se sliši, ampak kaj naj, če se vsi junaki te igre koljejo kot…erm…zajci?).

BulletStorm – After Burner from Peiter Hergert on Vimeo.

Sovražnike lahko z vašim arsenalom razčetverjate, odbijate od zidov in nabijate na nepravilno zavarovane fasade tretje faze, igra pa vas nagrajuje s točkami od najbolj ogabnih kombinacij, s katerimi mučite sovražnike. Tako lahko sovraga z delavskim škornjem najprej brcnete, da odleti v zrak, nato ga malo porešetate po vampu in na koncu napičite na že prej omenjeno fasado, v zameno pa dobite točke, s katerimi si kupujete nova orožja za premagovanje ovir.

Potrudili so se tudi pri glasbeni podlagi, ki še bolj poudari nažiganje in lomastenje po opuščenem planetu in dialogih, ki se kar cedijo od kletvic in sarkazma. Tako kot pri Gears of War.

Seveda je tukaj tudi par minusov. Največji (oziroma najbolj očiten) je linearnost igranja, ki ne dopušča odmikov od glavne zgodbe. Enim bo to všeč, saj je vse skupaj še bolj filmsko, drugim bo šlo to v nos. Pokrajina je čudovito izrisana in prav moteče se je premikati po “tračnicah”, medtem ko je ozadje nedosegljivo. Drugi minus je odsotnost neke res hude kompliciranosti. Na začetku sicer zabava ugibanje novih ubijalskih kombinacij, potem pa se vse dogaja tako hitro, da enostavno nimaš časa za razmišljanje.

Pod črto je igra dovolj zabavna in samosvoja, da vas malenkosti ne bodo motile. Po drugi strani pa pozor – slinjenje nad pričakovanjem Gears of War 3 bo samo še večje…

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan