Prijatelji s konceptom odprejo firmo in fašejo najbolj zahtevno stranko – serijskega morilca.

Kriminalka s pridihom komedije – spet ena od tistih knjig za prezračit možgane. Skupina prijateljev, fušarskih družboslovcev enkrat pride na brilijantno idejo. Odprli bodo agencijo za opravičevanje. Podobno kot George Clooney v filmu “Up in the air” bodo izkoriščali neprijetne odnose med posamezniki in jih banalizirali.

Posel jim gre dobro in razširijo se na celo Nemčijo, potem pa za stranko dobijo serijskega morilca. Ki hoče, da se v njegovem imenu opravičujejo njegovim žrtvam. In nato za njim pospravijo svinjarijo, ki jo je naredil. Sori. Dvakrat sori.

Knjiga je zanimiva zaradi nelinearnega toka pripovedovanja zgodbe in hitrih menjav med pogledi na razvoj dogodkov, med katere avtor v prvi osebi vključi tudi bralca knjige. Mogoče bo koga to zmedlo oziroma mu pripoved o lovu mačke z mišjo naredilo še bolj zabavno.

Preveč o sami vsebini nima smisla govoriti, pograjati moram samo na določenih mestih zares okoren in površen prevod v slovenščino, kjer se vidi neizkušenost/površnost prevajalke Uršule Rebek. Ampak OK, se da preživeti.

 

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan