Eden zadnjih koncertov letošnjega leta se je izkazal kot zelo zabaven sprehod čez severnjaško metal sceno, kjer so se vsi izkazali za krasne zabavljače, presenečenje koncerta pa so bili Amaranthe. 

Metalska veselica štirih skupin, ki je pogrela decemberski večer, je bil krasen zaključek koncertne sezone 2011, v kateri je bilo skupaj 14 koncertov. Hammerfall in predskupine DeathDestruction, Amaranthe in Vicious Rumors pa so se izkazali za krasen zaključek koncertnega leta, po katerem mi še danes malce zvoni v glavi.

Presenečenje koncerta so bili zagotovo švedski Amaranthe, mlad band, ki je na odru deloval kot The Village People zaradi mešanih kostumov peterice, vseeno pa so s svojim melodičnim metalom in navkljub težav z opremo navdušili in razigrali občinstvo.

Hammerfall so se mi prikupili s svojim odprtim in navdušenim pristopom ter pojavo, podobno Sonati Arctici. Tudi glasbena energija jim je bila sorodna, fantje pa so navdušenje in energijo zelo dobro prenašali tudi na občinstvo, ki se mu je trgalo pod odrom 🙂

Šiška se je še enkrat izkazala za krasno gostiteljico (počasi bom nehal to pisat, ker dosedaj tam še nisem bil razočaran), občinstvo pa civlizirano in navdušeno. Razen plastičnega kozarca piva, ki je na koncu koncerta priletel iz zadnjega dela dvorane in malo odišavil srečneže v občinstvu, brez incidentov.

S preigravanjem celotne diskografije, posebnih favoritov pri njih tako ali tako nimam, so z mešanjem hitrih in počasnih komadov naredili zelo simpatičen heavy metal večer. Za zapomnit.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan