Batman Arkham Asylum je bil eden boljših špilov leta 2009. In po treh letih se ustvarjalci vračajo z drugim delom. Batman Arhkam City. So ga izboljšali ali samo reciklirali?

Iz norišnice v noro mesto – Arhkam City uspešno nadaljuje dogodivščine najbolj znanega netopirja na svetu. Batman se tokrat spopade s še večjim asortimanom svojih striparskih nasprotnikov, igra pa spet zelo dobro združuje miselne uganke s pretepaškimi deli igre.

Novost je tokrat teren – veliko večji je in čeprav je igra še vedno pretežno linearna, so jo domiselno povezali z odprtim svetom, podobno kot pri klasiki Mafia 2. Tako se tokrat podimo tako po notranjosti lokacij mesta Arkham kot tudi po mestu samem – ulice, strehe in mostovi – vse to igrišče in bojišče, po katerem iščemo namige, podtaknjena eksplozivna sredstva, talce in druge, ki so potrebni rešitve.

Tokrat lahko izzive preizkusimo reševati tudi kot Catwoman, ki je edina na strani Batmana, ko pa si bomo zaželeli bolj arkadnega igranja, imamo na voljo tudi dva tipa igranja, ki dajeta poudarek samo na posamezen način igranja. Tako se lahko preizkusimo v čim tišjem lovljenju sovragov ali pa se z njimi spopademo mano a mano.

Od prvega dela so torej avtorji obdržali vse najboljše dele in mu nadgradili/spremenili “samo” zgodbo. Hvala bogu. To je bila ena od iger, ki ji ni dosti falilo, da bi bila (spet) najboljša. Priporočam.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan