V finalu smo do konca lahko spremljali napeto dirko, a vseeno je točno ob 12:01 Boštjan Gorenc Pižama premagal svoja dva konkurenta in si že drugič prislužil laskavi naslov Savičeva spletna osebnost leta.

Intervju z zmagovalcem in finalistko Natašo Musar Pirc

Poročilo o #SSOL 2011

Letos se je Savičeva spletna osebnost leta spet izkazala za popoln uspeh. Zabeležili smo rekordno število obiskov spletnega volišča in rekordno število oddanih glasov, še enkrat pa se je pokazalo, da ima Boštjan Gorenc Pižama najbolj aktivno fen bazo.

Skupno je bilo oddanih več kot 1500 glasov v prvem krogu in dobrih 550 glasov v drugem krogu, kar je za skoraj osemkrat več glasov kot lansko leto. Bravo naši!

Zanimivo je vsako leto meriti zeitgeist slovenskega spleta skozi nominirance, saj lahko lepo vidimo, kako je vsako leto izstopala sfera, ki je bila tisto leto najbolj na tapeti. Najprej blogi in Vest.si, nato Facebook, Twitter in ostalo. Tudi imena kandidatov so se lepo vrtela okrog dogodkov, ki so zaznamovali posamezno leto na slovenskem spletu.

Zgodovina projekta

Moram priznati, da mi je Savičeva spletna osebnost leta eden najljubših prostovoljnih projektov. Leta 2008 sem ga začel kot protest proti slovenski medijski sceni, ki je v tistem času hitela z iskanjem in razglašanjem posameznikov, ki naj bi prispevali k razvoju in promociji slovenskega spleta, a hkrati pozabila na smisel, logiko in poanto takega početja.

Projekt #ssol se je začel tako, kot se ponavadi začnejo dobri projekti. Preko kurca. Prvo leto sem kandidate nominiral sam, bralci pa so volili in izvolili zmagovalno trojico ter zmagovalca. Prvo leto je zmagal Denis Sarkić.

Drugo leto sem zadevo nadgradil. Uporabnikom sem poleg glasovanja ponudil tudi možnost nominacij. Vsak uporabnik je nominiral tri posameznike za tri kategorije in na koncu smo dobili drugega zmagovalca – Boštjan Gorenc Pižama. Takrat smo tudi prvič podelili nagrado, Zlato klobaso.

Tretje leto so zmagale punce. Bolj natančno, zmagala je skupine #nogometzapunce. Obržali smo vse elemente tekmovanja iz preteklosti in zadeva je postala tradicionalna.

 

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan