Prvi in drugi del te vojaške arkadne simulacije, ki se ukvarja z drugo svetovno vojno sta sicer sedem let narazen, a je avtorjem uspelo v obeh ustvariti in ohraniti tisto prvinsko napetost in željo po perfekciji, ki igralca vedno znova vleče v svet ostrostrelcev druge svetovne vojne.

Sniper Elite, ki je svet ugledala leta 2005, je grda. Resno. Vse skupaj je pobarvano v tri barve, podrobnosti so minimalistične in če igra ne bi imela tako zasvojljive igrabilnosti, bi vse skupj hitro končalo v košu. Tako pa igra briljira ravno na področju, ki največ šteje.

Glavni junak je skrivnostni sniper Karl Fairburne, ki ga plačujejo tako Nemci kot tudi Rusi, vedno deluje sam, njegove naloge pa obsegajo tako umore časnikov kot tudi pridobivanje informacij.

Kot že rečeno, je glavni užitek izvajanje dolgometražnih strelov, ki sovražnika presenetijo, saj sploh ne ve, da ga imate na muhi. Dodaten užitek je še bullet-time kamera, ki poveča bolan užitek ob opazovanju poti krogle in deluje kot katarza po zasledovanju tarče.

Misiji je devet, od tega ima vsaka po več podsklopov. Igra je dolga, za posamezno misijo si vzemite čas. Kot že rečeno, lahko določene dele ponavljate do perfekcije, saj k zadevo lahko pristopite kot John Rambo ali pa kot Agent 47.

Za Sniper Elite V2 se kritiki ne morejo zediniti, ali gre za nadaljevanje ali za reboot originala. Izboljšave so predvsem grafične narave, bullet time posnetku so dodali še vsem dobro znani rentgenski posnetek in izboljšali fiziko leta krogle, ki sedaj upošteva še odboje in rotacijo. Če ne bi bila celotna zadeva tako krvava, bi bila primerna za pouk fizike.

Misij je na račun dodelanosti okolja veliko manj kot v prvem delu, zahtevnost je na nivoju, igri pa je dodan še način hord, kjer odbijate valove sovražnikov in poseben dodatek, v katerem ubijete Hitlerja.

Igrabilnost je na vrhuncu in čeprav se čez igro lahko sprehodite zelo hitro, boste več časa z veseljem zapravljali za piljenje podrobnosti. Če ne drugega, se splača zadevo ponavljati z željo po dosežku iz filma Saving Private Ryan.

Priporočam.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan