Prvi del pustolovščine pisatelja, ki sliši na ime Alan Wake (zato, ker se mi ga zdi bedasto sklanjat), je pustil za sabo močan vtis. Zgodba je bila namreč ravno prav divja, ravno prav nervozna in ravno prav zanimiva, da sem komaj čakal nadaljevanje pripovedi.

Sicer sta od takrat minili slabi dve leti, a Alan je v American nightmare še vedno pisatelj. Očitno mu gre zelo dobro, da ni vsega skupaj obesil na kant in šel raje v sektor zasebnega varovanja – po vseh tistih zombijih in pošastih lastne domišljije mu pijanci in fenice Justin Bieberja ne bi prišli do živega.

American Nightmare tehnično ni nadaljevanje prvega dela, čeprav se nahaja v istem vesolju, a drugi državi in čeprav ima Wake za razliko od prvega dela veliko več izkušenj pri boju z nadnaravnim. Tokrat se nahaja v Arizoni, kjer lovi svojega zlobnega dvojčka, Mr. Scratcha, ki … no, ki dela štalo. Tako kot je to zapisano v DNA vseh zlobnih dvojčkov. Ker se drugače ne morejo včlanit v sindikat zlobnih dvoj … no, sej razumete.

Čeprav gre za samostojno igro, se American Nightmare igra zelo … erm … dodatkovno (nehati moram s temi neologizmi!). Zgodba ni tako močna kot v predhodniku, veliko je referenciranja prvega dela in vse skupaj je zapakirano zelo dodatkovno. Sicer se tudi avtorji niso mogli odločiti, ali gre pri American Nightmare za dodatek ali samostojno igro, kar se čuti na izvedbi.

Mehanika je enaka kot pri enici. Luč, bič in upanje. Novo je odklepanje/nadgrajevanje orožja, ki vam arsenal odklepa v skladu z zbranimi listi pripovedi, ki ležijo po terenu in jih morate najti. Pogojno novi so nasprotniki, veliko več jih je in bolj so zanimivi. Vse ostalo je reciklaža, vključno z zelo solidno glasbeno podlago. To seveda ni nujno slabo, igra ima par dobrih momentov, ki črpajo iz klasik grozljivk in vse skupaj je podprto še z arkadnim načinom, ki vam zabavo omogča tudi potem, ko že izveste, da je … ah, ne smem povedat.

Mogoče je moja največja zamera zelo kratka pripovedna kampanja, ki vas na koncu pripravi do tega, da igro nadaljujete z originalom. Ki tudi ni slab.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan