Ne, nisem se zmotil v naslovu, niti niste vi preskočili opisa prvega dne. Letos sva se (prvič!) na Rock Otočec odpravila samo za drugi dan festivala, ki drugače traja pet dni. Bilo je super fajn, naslednje leto greva zagotovo še enkrat!

Po vrnitvi iz Gradca sva se po treh urah dremanja pod tušem odpravila na Dolenjsko, na Rock Otočec 2012. Vreme je bilo krasno, ob pol dvanajstih sva na Rock Otočcu sodelovala na okrogli mizi o regulaciji regulacije interneta z Ivom Vajglom, dr. József Györkösem in Ronijem Kordišem, potem pa sva se prepustila dogajanju.

Rock Otočec ima poleg koncertnega dogajanja bogat spremljevalni program od stand-up nastopov do improligašev, človek pa se lahko tudi samo uleže v travo in uživa v utripu dogajanja. Meditacija na vrhuncu!

Tako sva poleg ležanja v travi spremljala še nastop članov Improleptike in stand-up nastop Janeza Trontlja in Dušana Tomića – Duleta, srečala in se pogovarjala s kupom ljudi in se zvečer odpravila proti koncertnemu prizorišču.

Čeprav se koncerti in nastopi vrtijo čez celi dan, sva se midva “šparala” za nastop slovenske skupine Happy Ol’McWeasel, ki je s svojim energičnim nastopom dodobra ogrela občinstvo. Mešanica lastnega materiala in punk klasik sta bila ravno pravšnja, bogatost zvoka z violinami, harmoniko in tono kitar pa zelo lepa.

Po njihovemu koncertu sva se odpravila proti Ljubljani, čeprav so bile podlasice šele uvod v večer. Jebiga, stara sva in dva dni brez spanja se pozna. Naslednje leto zagotovo prideva še enkrat, raj je res na Rock Otočcu!

 

 

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan