Vsaka stvar se enkrat zgodi prvič in tokrat prvič delamo recenzijo igre za mobilne telefone. Bolj natančno … za iPhone. 3volution je simpatična igra, ki bo jezila predvsem Američane – omenja namreč evolucijo in Darwina, vendar to počne na zelo zabaven in neobvezen način. Kolega Pižama jo je v svojem zapisu označil za frcalico in igra ustreza žanru. Cilj je namreč premagati naravo in se postaviti na vrh evolucijske lestvice ter na vsakem klinu premagati par nasprotnikov, ki vam grenijo življenjsko pot.

Tako s preprostimi fračarskimi streli s svojimi tremi “pomagači” nabirate točke, pobirate evolucijske bonuse, ki vam pomagajo pri pohodu na vrh lestvice in poslušate zelo solidno glasbeno podlago.

Navdušuje odziven vmesnik in dokaj dobra fizika, ki vam pomaga z odboji od roba oziroma drugih elementov ter odpira nove možnosti doseganja boljšega rezultata. Vsakič pa se vse skupaj dogaja tako hitro, da se vse skupaj spremeni v preprosto nažigačino, kjer vse utripa.

Igra seveda ni najboljša na svetu. Predvsem sem pogrešal bolj jasna navodila med stopnjami oziroma neko rdečo nit. OK, evolucijska stanja so lepo narejena in uporabnika držijo pri igranju, tudi akcije je več kot dovolj, ampak pogrešam vsaj malo zgodbe. Ni treba veliko, samo toliko, da bom še bolj nestrpno pričakoval naslednjo stopnjo.

Ampak ne bomo komplicirali, this is not rocket science. Zabavna, enostavna in pestra. Za preverit.

 

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan