Stvari so resne. In hkrati zelo enostavne. Se mi boste pridružili?

Uvod

Te dni me slovenski mediji sprašujejo, kaj si mislim o slovenskih politikih na Twitterju. Zadeva bo sicer objavljena v Nedelu (jutri, v nedeljo) in Mladini (verjetno naslednji teden), ampak za bralce enega najboljših slovenskih blogov je tukaj tale zapis na isto temo.

Za izhodišče bom vzel posnetek skeča Monty Python’s flying circus ekipe.

Od vseh treh se mi zdi najbolj legendaren predlog gospe Hatred iz Leicestra, ki pravi: “Let’s not call them anything, let’s just ignore them.” Še enkrat preberite zadnji stavek in pomislite. OK … gremo naprej.

V prejšnjem prispevku o slovenski spletni politični sferi sem zapisal, da je po mojem eden glavnih razlogov obstoja tviterlitikov dejstvo, da lahko tako zelo enostavno pridejo v medije, kjer se lahko široke množice čudijo njihovim izlivom. Recimo temule:

[blackbirdpie url=”https://twitter.com/zzTurk/status/236710147551023104″]

Zato na tem mestu objavljam poziv slovenski twitter sferi. Preberite ga in ravnajte po lastni pameti.

Poziv slovenski twitter sferi

Slovenskih politikov na Twitterju ne zanimajo vaša mnenja oziroma odzivi. Ne zanima jih vaš pogled na določeno temo, o kateri diskutirajo. Ne zanimajo jih pogovori oziroma izmenjava mnenj.

Edini razlog za uporabo tega komunikacijskega kanala je necenzuriran dostop do množičnih medijev, s katerimi si zagotavljajo prisotnost v kolektivnem spominu javnosti. Namesto, da bi jih ocenjevali po rezultatih dela, jih ocenjujemo po bedarijah, ki jih objavljajo na spletu, mediji pa te bedarije s poobjavljanjem legitimizirajo.

Rešitev je preprosta. Ignorirajmo tviterlitike. Blokirajmo njihove račune, obrnimo se stran in raje spremljajmo vsebinsko polne ljudi, ki nas bodo bogatili. Ignorirajmo provokacije v peskovniku in ne napihujmo jih v medijske dogodke, katerih edini rezultat je kliping dotičnih politikov.

Bojkotirajmo medije, ki poobjavljajo tvite brez kritične interpretacije in jih pozovimo, da naj s to prakso prenehajo, saj je edini rezultat generiranje komunikacijskega šuma brez informacijske vrednosti.

Soustvarjajmo medijsko krajino. Poskrbimo za izpostavljanje dobrih praks, opozarjamo na vsebinsko zanimive posameznike in naredimo vse, da bo nevsebinska, žaljiva in otročja komunikacija medijskih kurb izzvenela v prazen prostor kibernetskega prostora.

Ste zraven?

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan