Vse kaže, da je v seriji Call of Duty prevzela vlogo paradnega konja podserija Black Ops, ki v svoji drugi inkarnaciji prinaša presenenetljivo veliko svežine in novosti. Čeprav v svojem bistvu ostaja zvesta originalu, pa je razlika med prvim delom očitna.

Če je bil Call of Duty: Black Ops globoko zasidran v zgodovinska dejstva hladne vojne, na podlagi katerih se je lepila znanstveno-fantastična zgodba o brisanju spomina, spečih vohunih in reševanju sveta pred jedrsko katastrofo, naredi Black ops 2 pogumen korak v prihodnost. V neznano.

Zgodba se odvija v dveh časovnih obdobjih, preteklosti se vojaki spominjajo v prebliskih in v njej iščejo razloge za dogodke v prihodnosti. Vojna med sekto Cordis Die in državno vojsko potega že vrsto let in na specialnih enotah leži naloga, da preprečijo še večjo katastrofo, v katero bo vpleten ves svet.

Pripovedovanje je solidno, strnjeno in dokaj zanimivo. Elementi se prepletajo še iz prvega dela, prepoznali boste večino likov, ki so preživeli prvenec. Misije kampanje za enega igralca vas bodo spet vodile po celem svetu, v dobri stari maniri Call of Duty serije pa prevelike odprosti sveta ne boste doživeli. Še vedno je to (samo) Call of Duty.

Velike spremembe pa je doživel večigralski način. Prenovili so sistem nagrajevanja, ki vas še zmeraj mami z ravno prav razporejenimi nadgradnjami, da si po urah igranja še vedno rečete “Samo še do naslednje stopnje”, dodali celo paleto novih igračk, s katerimi lahko nadlegujete nasprotno ekipo in vse skupaj zapakirali v 15 različnih map ter že zdaj napovedali več DLC paketov, s katerim bodo igro nadgrajevali v letu 2013.

Gre igri kaj očitati? No, mogoče me je zmotil nov način igranja, ki v igro uvaja kvazistrateške misije, pri katerih naj bi v teoriji z enotami upravljal na podoben način kot pri strategijah tipa Command and Conquer. Težava je v tem, da vsaj na različici za XBOX360 zadeva izpade zelo okorno in moteče. Drugi moteči element so stopnje z zombiji, ki naj bi prinesel nekaj novega, pa se mi zdijo samo slaba verzija igre Left4Dead. Sploh v multiplayer načinu, kjer imajo ponavadi soigralci v glavi manj možganov kot zombiji.

Pod črto? Solidno nadaljevanje z lepimi dodatki, ki vas bodo ravno prav znervirali, da ne boste opazili rje pod premazom.

 

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan