Za danski duo sem prvič slišal s komadom Attack of the Ghost Riders in se takoj zaljubil v ostre rife, stripovski videospot in vibracijo komada. Vseeno sem moral za koncertno doživetje počakati kar nekaj let … se je čakanje izplačalo?

Raveonettes, ki jih je v Kinu Šiška napovedala hrvaška pevka Nina Romić z zelo anemičnim nastopom, ki bi bolj koristil za outro komad po koncu zvezde večera, so se sprehodili po svojem repertoarju, pri čemer sem bil najbolj vesel njihovih starejših komadov, ki za razliko od zadnjega albuma vzdržujejo soliden tempo in razgiban aranžma.

Pred skoraj polno dvorano in zelo kultiviranim občinstvom sta Sune Rose in Sharin najprej predstavila svojo zadnjo plato, Observator, ki mi zaradi premehke linije ni med najljubšimi, nato pa zažagala s starejšimi klasikami, ki v živo zvenijo še bolj surovo in še bolj … kul.

Minimalistična scena in dokaj umirjena glavna izvajalca na odru, ki ju na tej turneji spremlja še gostujoči bobnar sta bili lepa vizualna podlaga za glasbeno kuliso in čeprav se je koncert začel dve uri kasneje, kot je pisalo na karti (če to ni butasto, potem res ne vem, kaj je), je danski trojček navkljub umirjeni publiki (mladina, kaj češ) suvereno in navdušeno odpeljal koncert in se v bisu spomnil svojega prvega singla, s katerim se je njihova zgodba začela.

Bi si lahko želel še kaj več? V bistvu skorajda ne. Material razgiban, dolžina primerna, oprostim jim tudi začetno ogrevanje in lovljenje ritma. Do naslednjič …

 

 

 

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan