Po grafični noveli in seriji je tukaj še pustolovščina, ki se ohlapno drži glavne zgodbe in jo jemlje kot podstat za odlično izkušnjo, ki je že dolgo nisem zasledil.

Zombiji, apokalipsa … prežvečen scenarij, ki ne obeta inovativnosti. Nič ne bi bilo dlje od resnice, saj je Walking Dead s svojim svežim pristopom do razvijanja in pripovedovanja zgodbe odličen primer, kako lahko še iz tako klasičnega izhodišča naredimo mojstrovino.

Za tiste, ki franšize Walking Dead ne poznate – zombiji se pojavijo med ljudmi in populacija se začne hitro krčiti. Po celi Ameriki se oblikujejo manjše skupine ljudi, ki se trudijo preživeti in ugotoviti, kaj za vraga se je sploh zgodilo.

V vlogi obsojenega morilca ljubčka svoje žene, Lee Everetta, se peljete v zapor, ko šofer zbije zombija, zleti s ceste in na mestu nesreče umre. Lee uide in tako se začne trenutno petdelna saga, v kateri skušate preživeti v postapokaliptični Ameriki, spoznavate preživele in ubijate zombije.

Glavna lastnost igre, ki jo izpostavlja med podobnimi igrami istega žanra, je seveda odločanje in usmerjanje toka igre. Odločitve namreč vplivajo na odnose med posameznimi liki in tako lahko s svojimi odločitvami spremenite potek igre, komunikacijo med karakterji in drugo. Odločitve se prenašajo iz epizode v epizodo, liki si odgovore zapomnejo in tako še dodatno popestrijo igranje.

Igra je zaradi svoje stripovske grafične podobe izredno zanimiva, dialogi so odlični in človek se lahko res vživi v like. Tudi odločitve, ki so ponekod časovno tempirane in tako še pripomorejo k avtentičnosti, so dobro izpeljane in v igralcu puščajo različne občutke. Tukaj ni distance.

Igra v petih delih prve sezone trenutno ponuja 12 ur igranja z možnostjo ponovitve oziroma spreminjanja odločitev. Sicer so odločitve subtilne in ne vplivajo na konec igre, a je vseeno lepo videti, da so se avtorji potrudili s pripovedovanjem zgodbe, ki ponavadi v zombi žanru pride na zadnje mesto.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan