Hitman odide v steampunk vzporedno vesolje, kjer ugotovi, da je meso še vedno šibko. Tokrat v vlogi anonimnega plačanega morilca s steam punk masko in repertoarjem orožja ter nadnaravnih sposobnosti rešujete prihodnost v mestu Dunwall.

Križanec med serijama Hitman in Fallout se lahko pohvali s krasno grafiko in vzdušjem, ter zares odprtim okoljem, ki vam omogoča opravljanje misij na več kot samo en način. Prvoosebni pogled vam sicer omogoča malo slabši pregled nad okolje, a se vseeno da sovragov znebiti na nekaj zelo kreativnih načinov.

Naloge variirajo od “preprostih” umorov do bolj kompleksnih ugrabitev, spremljevalnih misij in nalog, v katerih igrate vlogo kurirja ter skušate pri tem ostati čim manj opazni. Pester nabor različnih tipov misij v kombinaciji z odprtim svetom pomeni, da imate res odprte roke, na trenutke pa je to tudi največji problem igre, saj se zgodba odvija počasi, kar zna koga zmotiti do te mere, da bo igro jemal bolj počasi.

Založnik: Bethesda Softworks
Žanr: Sekljaška pustolovščina
Cena: 30 evrov
Nakup: Steam

Zanimiva je tudi glasbena podlaga, ki začuda ne postane monotona, a sumim, da je to bolj povezano s tem, da zaradi visoke koncentracije pri načrtovanju naslednje poteze tega sploh ne opazite. Je pa tudi res, da bi šla vsaj meni neprimerna glasba na živce, saj bi me motila pri igri. No, tega tukaj nisem opazil, zadeva je izredno poslušljiva.

Slabe strani? Mogoče visoka stopnja umrljivosti, vsaj dokler ne ugotovite, da to pač ni streljačina in da glavni lik, močan kot je, ne more premagati cele stopnje s preprostimi juriši na vse, kar mu pride nasproti. Na trenutke sem pogrešal tudi bolj jasna navodila za nadaljevanje igre,

Ob igranju pa sem nehote dobil asociacijo na literarna dela avtorja China Miéville, ki sicer ne opisuje točno takega sveta, a se mu s svojo vizijo steam punk sveta Bas-Lag kar dobro približa. Mogoče je spet čas, da v roke vzamem kakšno od njegovih knjig.