Vsake toliko me preseneti kakšna do potankosti izdelana platformačina. Grafika, da jo vikaš, zgodba, da se ti cedijo sline in občutek pri igranju, ki je neponovljiv.

Mark of the Ninja pripoveduje zgodbo o izdaji in vojščaku, ki skuša poravnati krivico. Ki se maščuje. In ki odkriva zgodbo, v katero je vpleten. Vse skupaj se začne z napadom na klan neznanega ninja bojevnika, ki mu le-ta uide s pomočjo skrivnostne bojevnice.

Po begu in reševanju svojega gospodarja se morate najprej spopasti s sovražniki, ki so vam uničili dom, nato s tatovi, ki od vas zahtevajo predajo magičnega črnila, s katerim si napajate nadnaravne moči in na koncu še z … no, vsega vam ne bom povedal.

Igra ponuja dva popolnoma različna načina igranja, ki sta odvisna od vaše stopnje potrpežljivosti. Kot pravi ninja se lahko plazite po sencah in s pomočjo različnih pomagal nenasilno premagujete stopnje ali pa se na sovrage spravite z mečem in strelo in za sabo puščate krvavo sled. Med posameznimi stopnjami odklepate nove sposobnosti in artikle, ki vam bodo v pomoč, ter skozi ljubko animirano zgodbo spoznavate preteklost in ugibate o prihodnosti.

Založnik:  Klei Entertainment
Žanr: Tihotapska sekljačina
Cena: 15 evrov
Nakup: Steam

Tekoča grafika, solidna glasbena podlaga in jasno dodelana zgodba, ki igralca ne pušča v temi, so res odlična kombinacija in na koncu se ti zdi, da je igra odločno prekratka, čeprav je povprečen čas igranja dobrih osem ur. Je pa tudi res, da lahko po končanju pripovednega dela vse skupaj preigrate še enkrat in se potrudite s posebnimi dosežki, ki jih je v igri kar nekaj in jih zagotovo ne boste dobili v prvi rundi igranja. Priporočam.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan