Ulične čarovnike, ki po ameriških mestih vlečejo za nos mimoidoče, nekdo povabi na neznano mesto in jim ob neznanem času opiše največjo čarovnijo, s katero bodo mimogrede obogateli in bili hkrati sprejeti v tajno društvo PGC čarovnikov, ki je staro več tisoč let.

Zvezdniška zasedba, ki poka po šivih, saj sta noter tako Nolanova ljubljenčka Michael Caine in Morgan Freeman, kot tudi Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo in Woody Harrelson, za katerega je lepo vedeti, da še ni izgubil svojega šarma in solidna vizualna ter zvočna podlaga filma, ki skuša na magičen način oponašati serijo Ocean’s eleven, solidno opravi svojo nalogo.

Pripoved se odvija okrog skupine čarovnikov, ki s svojimi triki in zločini, ki le-te spremljajo, delajo sive lase agentom zvezne policije in bivšemu čarovniku, ki sedaj svoj čas in energijo posveča razkrinkavanju prevarantov. Policajem pač ni jasno, kako lahko skupina s tako lahkoto hkrati začara občinstvo in hkrati ukrade več milijonov dolarjev iz banke na drugi strani oceana.

Podobnosti lahko iščemo v filmski franšizi Ocean’s Eleven, pa tudi filmu The Prestige, Nolanovem Batmanu in

In medtem, ko se kot mačka in miši lovijo ter skušajo priti drug drugemu pod kožo, lahko spremljamo vizualno bogate in domiselne trike ter akcijske sekvence, ki popestrijo dogajanje. Zgodba z obveznim končnim obratom sicer ni ne vem kaj in občutek sem imel, da je narejena malo prisiljeno, a vseeno ne zmoti energije filma, ki ima odlične potenciale za nadaljevanja.

Zamerim mu mogoče samo to prežvečeno končno obračanje, kjer se zdi, kot da scenaristi niso zadovoljni, če filma s solidnim in precej realnim zapletom na koncu ne povaljajo v mistiki in fantastiki ter vsemu skupaj dodajo še nekaj RES neverjetnega. Ali pa sem samo občutljiv, ker se mi je zdelo, da bi lahko vse skupaj odpeljali kot solidno kriminalko. Karkorkoli, poletna filmska sezona je odprta!

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan