Priznam, Codroipo je bil na začetku zanimiv predvsem zaradi predskupine. Volbeat, ki s svojim hard rockabillyjevskim pristopom predstavljajo idealen band za poletne dni, namreč ponavadi turnirajo tako visoko na severu, da jih je skoraj nemogoče ujeti.

Koncert se je sicer začel zelo neobetavno. Dež, ki je dve uri pred začetkom dodobra namočil celotno prizorišče in težave z elektriko, ki so za nekaj minut celo prekinile koncert predskupine so grozile, da bo to ena velika polomija.

A so se Danci izkazali in z zelo energičnim in zabavnim nastopom odstranili še zadnje kančke dvoma, ki sem jih imel pred obiskom njihovega solo koncerta. Rock žagarije z njihovega zadnjega albuma Outlaw Gentlemen & Shady Ladies in ostali komadi s starejših plat so po deževju še vedno zažigale, Michael pa se je z bendom izkazal kot zelo fajn frontman. Nujen ogled solo koncerta.

Volbeat Setlist Villa Manin, Codroipo, Italy 2013, Outlaw Gentlemen & Shady Ladies

Za Rammstein se niti ne bom skušal izmisliti novih pridevnikov oziroma opisov, rekel bom samo, da so ena najboljših skupin na svetu kar se pesmi in nastopov tiče in v bistvu je edino vprašanje, kakšne volje si ti, ko začnejo igrati. V primerjavi z ljubljanskim koncertom, kjer so se mi zdeli rutinirani, so tukaj naredili krasen šov, ki ga niso zmotili niti ne preveč navdušeni gledalci.

In čeprav je bila setlista identična tisti v Ljubljani (vključno s klavirsko Mein Hertz Brennt, za katero sem čisto pozabil, da so jo igrali že v Ljubljani), se mi je zdelo ta koncert veliko boljši. Dvomim, da je na strani Rammstein prišlo do takih sprememb, zdi se mi, da sem bil sam boljše volje in da so me enostavn

In zakaj je to recept za koncert leta?

No, začenši z idealno lokacijo, ki ji niti dež ne more priti do živega, saj se je zemlja presenetljivo dobro obnašala tudi po mokroti (skoraj brez luž in blata), v kombinaciji z dvema ubijalskima skupinama, ki sta vsak na svoj način poskrbeli za res odtrgano zabavo in karmo koncerta, ki je bila res ubitačna. Včasih se pač vse skupaj lepo poklopi. In eksplodira.