Ko se prijatelji iz srednje šole po dvajsetih letih zberejo na kupu, to lahko pomeni samo eno stvar. Nekomu je dolgčas in bi se ga rad napil. Do daske.

Točno to se nekega dne zgodi glavnemu liku te odlične angleške komedije, Gary Kingu, ki se, depresiven zaradi normalnega življenja, odloči, da bo s srednješolskimi kolegi skušal ponoviti Zlato miljo – pijandurski podvig, kjer obredeš vse pivnice v domačem kraju.

Da pa zadeva ne bi bila preveč podobna trilogiji Hangover, genialni režiser Edgar Wright zadevo zaplete z idejo iz filma Invasion of the Body Snatchers, kjer nezemeljska bitja z ugrabljanjem teles Zemljanov skušajo kolonizirati naš planet, s katerimi se spopada pet prijateljev, ki skušajo v dvanajstih pivnicah rukniti vsak po pol litra piva.

Če ste gledali prva dva dela t.i. Three Flavours Cornetto trilogije (Shaun of the Dead in Hot Fuzz), potem lahko povem, da boste v zadnjem delu doživeli mešanico obeh predhodnikov. Spet imamo tukaj malo podeželsko mestece, ki poka od skrivnosti, spet imamo tukaj dinamični duo igralcev Simon Pegg in Nick Frost, ki sta eden boljših filmskih in resničnih buddy parov, spet je tukaj zabaven soundtrack in spet so tukaj dialogi, zaradi katerih se boste po pesku valjali od smeha.

Film poleg solidne zgodbe, ki se sicer klanja žanru in iz njega jemlje določene bližnjice, po drugi strani pa ravno pravi čas zavije na pot kreativnega pripovedovanja z zabavnimi in pisanimi glavnimi liki. Evropsko-angleški humor, malo pretiravanja po ameriško … vse skupaj pa zapakirano v vizualno zelo bogato zgodbo.

Priporočam.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan