Despicable me, ki je pred tremi leti dahnil svež veter v vsebinska jadra animiranih filmov in na osnovi še starejšega hita The Incredibles vnovčil sceno superherojev, je končno dobil nadaljevanje. In kot glavni junak Gru vzklikne že v napovedniku: “Gru is back!”

Namesto neklasičnega zapleta v prvem delu gledalci v nadaljevanju dobimo ljubezensko zgodbo s srečnim koncem. Gru se po zmagi nad Vectorjem namreč odloči, da se bo ukvarjal s peko kolačkov in mufinov ter skrbel za svoja dekleta. S svojimi sodelavci odpre tovarno marmelad in džemov in vse gre po načrtu, ko sodelavec dr. Nefario odpove službo, saj bi bil raje zloben in pokvarjen.

V Gruju se pojavijo dvomi o pravi izbiri postzlobniškega poklica, sploh ker ga nato rekrutira še proti-zlobniška liga (AVL), ki ga prosi za pomoč pri ustavljanju El Macha, nekdaj grozljivega, sedaj pa zavaljenega in s tangom obsedenega lastnika španske restavracije, ki skuša s serumom zavladati svetu.

Zgodba je za odtenek bolj enostavna kot v prvem delu in iz neklasičnega glavnega junaka dela precej povprečnega dobrega fanta, ki se z zlom bojuje zaradi splošnega dobrega in vmes dobi še življenjsko partnerko. Pa še hudobca locira iz prve in se na sploh obnaša, kot da mu je vse jasno.

Kar sledi, je rollercoaster akcijske animacije, slapstick humorja in črede minionov, ki delajo tisto, kar pač znajo najboljše. Da je grafična podoba na nivoju in da je vse večje, boljše in hitrejše pa niti ne gre razglabljati. In če boste pridni, boste na koncu ugledali teaser za animirano risanko Minions, ki naj bi prišla v kinodvorane prihodnje leto.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan