OK, poleg Iron mana je Wolverine moj idol med Marvelovimi superheroji. Da ga je na platnu tako dobro upodobil Hugh Jackman samo še dviguje moje navdušenje nad njim. A po ogledu zadnjega filma iz serije X-men ugotavljam, da so liku naredili krivico.

Film je časovno vmeščen po odhodu Wolverina iz kroga X-men, a vseeno vsebino išče v preteklosti. Bolj natančno, drugi svetovni vojni, kjer so Wolverina zajeli Japonci pri Nagasakiju, z junakom pa se srečamo nekaj minut pred bombardiranjem z atomsko bombo.

Wolverine pred atomsko eksplozijo reši nepomembnega japonskega lager fűherja, ki je tik pred tem, da naredi seppuku, nato pa zbežita vsak v svojo stran. Čeprav res ne vem, kam je bežal Japonec, glede na to, da se je nahajal pet metrov od točke 0.

Nato Wolverine nanj pozabi (seriously, kdo bi se spomnil vseh tistih, ki jih je v svojem nesmrtnem življenju rešil), dokler ga nanj ne spomni gibčna Yukio, ki ga mehko ugrabi in pelje na Japonsko, pod pretvezo, da bi se mu rad lager fűhrer, sedaj betežen milijonar na smrtni postelji, zahvalil za rešitev.

Izkaže se, da so Japonci še bolj zviti kot azijski rezanci in da bi ga rad milijonar odrešil prekletstva nesmrtnosti, hkrati pa njegovo sposobnost samozdravljenja prenesel na druge. Wolverine tega seveda ne pusti, beseda da besedo, razvije se par pretepov, brezvezna in popolnoma prisiljena ljubezenska zgodba, na koncu pa Logan odleti z Japonske neznano kam.

Po Wolverine Origins in X-men: Last stand je škoda videti, kako prazen in površen je The Wolverine. Liki so nametani po celem filmu brez logike in smisla, scenarij poln lukenj, ki jih bodo opazili tudi tisti, ki niso die-hard feni lika in stripov, vse skupaj pa teče tako počasi, da se mi je nekje vmes zazdelo, da sem mogoče celo malo zaspal.

Razlike so nasploh očitne, če film primerjamo z zadnjim Iron man filmom oziroma The Avengers. Kot da ne bi prišli iz istega vesolja. Namesto udarne akcije pri The Wolverine dobimo pogreto juho, ki misli, da jo bodo rešile eksotične lokacije, nesmiselne akcijske sekvence in CGI. Guess what?