OK, dajmo takoj povedat. Če se R.I.P.D (Rest in peace department) ne bi imenoval R.I.P.D, bi ga morali imenovati M.I.B. 3/4. Ker to je. Tega niti ne skriva, saj so ideje skoraj direktno pobrane iz te znanstveno-fantastične stripovsko-filmske serije, tako da pretirane inovativnosti pri tem filmu ni za pričakovati.

Zaplet je dokaj enostaven – novinec pride v novo službo, dodelijo mu legendarnega partnerja in skupaj rešita primer, v katerega so vpleteni živi in mrtvi. Klasika, nič posebnega. Blagi twist, ki ga na koncu predstavi film, je predvidljiv in s stališča vsebine je zadeva zelo nezanimiva.

So potem za moje navdušenje odgovorni posebni učinki? Niti ne. Vse to smo videli v že prej omenjeni seriji Men in Black, je pa vse skupaj v R.I.P.D narejeno na nivoju in brez presežkov. Učinki ne zmotijo glavnega razloga za ogled filma, kar je dobro.

Dobro, če za ogled ni kriva zgodba, specialni efekti … zakaj se potem splača plačati karto? No, odgovor je jasen. To je Jeff Bridges. The Dude. Ki se v tem filmu dobesedno strga z verige in nam da eno boljših parodij lika, ki se zaveda, da nastopa v vicu. In da je tukaj važno samo, da gledalci pokajo od smeha.

Svoje delo opravi odlično. Glavni lik filma, nadebudni policist Ryan Reynolds, se tukaj izkaže kot zelo soliden igralec, ki pa mu do karizme Willa Smitha manjkata vsaj še dve galaksiji. Vseeno je lepo videti razvoj pri igralcu, ki je do sedaj visel na zelo stereotipnih vlogah.

Drugega pri filmu ni omembe vrednega. Povprečen poletni akcijski film, kjer je edina posledica spomin na film Big Lebowski. But that like … my opinion.

 

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan