Po treh mesecih uporabe paradnega konja androidnih tablic, lahko rečem, da je Apple dobil zelo suverenega tekmeca, ki se lahko enakovredno kosa z njihovimi izdelki.

Samsung Nexus 10, ki ga zaenkrat še ne morete kupiti pri nas, a to ne pomeni, da ne obstajajo načini, da ga v lepo našo vseeno dobite, je več kot odličen nadomestek za uporabnike, ki jim je zaslon mobilnega telefona premajhen,

Samsung Nexux 10 - front

Tablica je za skoraj petdeset gramov lažja od ipad4, a vseeno za dobrih deset milimetrov večja od glavnega tekmeca. Z gumbi niso pretiravali, saj boste na devetmilimetrskem robu našli tri – vklop in glasnost, ki jo lahko regulirate tudi na zaslonu.

Samsung Nexux 10 - buttons

Tudi resolucija zaslona je precej boljša od ipad4, pa tudi barve so se mi zdele boljše, bolj sijoče. Zvočniki, ki se vlečejo po skoraj celotnem desnem in levem robu pa omogočajo dovolj spodoben zvok, da vam ne bo treba vsakič zadeve priklapljati na zunanje zvočnike oziroma v normalnem okolju iskati slušalk.

 

Samsung Nexux 10 - USB and headphones

9000 mAh baterija, ki napaja Nexus 10, vam bo ob normalni rabi s prižganim wi-fi omrežjem in normalno uporabo zdržala teden dni, če ne še več. Ponavadi sem ga polnil ob nedeljah, pa še to ne vsakič, nikoli pa nisem opazil, da bi se baterija trošila zelo hitro oziroma, da bi ga moral polniti večkrat na teden.

Samsung Nexux 10 - camera

Nexus 10 ima na prvi in zadnji strani 2 kameri, od katerih pride v poštev samo sprednja (video chat). Sicer so slike, ki jih naredi kamera na zadnji strani, zelo spodobne, a lepo vas prosim – saj nismo Francozi.

Kot uporabniku se mi je zdel Nexus 10 zelo uporaben in nemoteč v smislu, da se mi ni z njim ni bilo treba dosti ukvarjati – preprosto deloval je tako, kot mora. Tudi nabor aplikacij v primerjavi z jabolčniki ne zaostaja, navsezadnje najbolj uporabljene aplikacije delujejo na obeh platformah.

Priporočam nakup? Vsekakor.

 

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan