Koncert v graški mestni dvorani je bil primer iz učbenika pod naslovom: “Kaj je odličen koncert?”. Začelo se je že s prvo predskupino, Teenage Bottlerocket, ki je z zabavno mešanico punka, gofljanja in miganja dvignila na noge celo, res da ne razprodano, dvorano.

Po razgibavanju (najbolj zabaven je bil bobnar!) so na oder stopili Iced Earth in s solidnim, a malce zlajnanim heavy metal nastopom uspeli zadržati občinstvo pred odrom, čeprav se mi je zelo, da gre za RES generičen in ponavljajoč se heavy metal, s katerim bi morali nastop zaključiti nekaj minut prej, preden so dejansko ga. Vsaj meni se je namreč zdelo, da so si bili komadi preveč podobni, nastop pa preveč naučen na pamet brez resne interakcije z občinstvom. So bili pa vsi zelo lepo počesani. To pa res.

Vse to je bilo pozabljeno, ko so na oder stopile zvezde večera, Volbeat. Dvorana ni imela uradnega fan pita in tako sva koncert spremljala iz prvih vrst, ponovno pa se je izkazalo, da so Danci uigrana ekipa, ki razume občinstvo, se ob igranju zabava in daje vse od sebe. Tokrat jim težav ni delalo vreme oziroma izpadi elektrike in tako so svoj rock metal koktajl odigrali brez prekinitev in z razdelano odrsko scenografijo ter ognjemetom.

Volbeat Setlist Stadthalle, Graz, Austria 2013, Outlaw Gentlemen & Shady Ladies

Dvorana je bila odlična, kisika je bilo več kot dovolj in tudi občinstvo je bilo med bolj normalnimi. Frontmenu Michaelu Poulsnu smo jedli iz roke do konca trokomadnega bisa, videlo se je, da ljudje poznajo material in dvorana je pri večih komadih odmevala od petja občinstva.

Pod črto je šlo za odličen sprehod, za dobro energijo in zabaven večer. Volbeat so se še enkrat izkazali kot super žurerji, občinstvo in dvorana sta bila odlična … kaj sploh še ostane velikim?

 

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan