Ministry of Wolves, glasbeni eksperiment odpadnikov velikih skupin, se sliši tako, kot se bere. Skupina pripovedovalcev zgodb, podprtih z glasbeno kuliso in vizualizacijo je v Kino Šiška pripravila kratek a sladek sprehod po projektu Music From Republik Der Wölfe, ki upesnjuje nekaj najbolj znanih svetovnih posveti bratov Grimm.

Zvončkljajoči glas pevke Danielle de Picciotto se je odlično zlival s kitarskimi vložki in bobnarskimi posegi Mick Harveyja, skupaj z Alexander Hacke in Paul Wallfisch pa so v enournem koncertu uspeli priklicati celo energijo in duh Nick Cavea.

Pripovedk je na plošči za en ducat, prav toliko pa so jih odigrali v živo in ustvarili odlično glasbeno kuliso, ki so jo le na koncu zmotili obiskovalci koncerta z glasnim klepetanjem. Ker se to pač med koncertom počne.

Konceptualna plošča, ki je nastala kot glasbena podlaga gledališke predstave, bi sicer bolj sedla v okolje kluba v Cankarjevem domu kot pa na goli oder male dvorane Kino Šiška, a se je vse skupaj izteklo presenetljivo v redu. Zgodbe so pač zgodbe.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan