Na petek trinajstega obiskati koncert klasikov Black Sabbath, ki jih podpirajo Soundgarden, je ekvivalent metalskega božiča. Veš, da se boš imel fino, veš, da bo zadeva malo weird in veš, da boš na koncu rekel – no, za eno leto smo dobri!

Black Sabbath, ki so pred kratkim izdali novo ploščo z naslovom 13 in se z novim bobnarjem podali na svetovno turnejo, so se izkazali za zelo živ in zabaven bend. Kitara, bobni in bas zvenijo odlično in če vse skupaj dopolni še Ozzy s svojo pojavo, potem se celotna zadeva razvije v zelo fin metalfest.

Preigravanje starih in novih hitov je na občinstvo delovalo podobno kot obisk cerkve v nedeljo – ekstaza in navdušenje, še posebej pri starejših članih občinstva je bila na vrhuncu. Če to pokombiniramo z medklici “Anybody has any LSD?!” in “God Bless Ozzy!”, potem veš, da si na pravem kraju.

Tudi lokacija je bila kar prijetna, sonce ni preveč žgalo in za razliko od italijanskega sistema prodajanja pijač in hrane, ki spominja na postopek podaljšanja vozniškega dovoljenja, je tukaj vse bolj jasno in manj nagneteno.

Tudi predskupina Soundgarden, od katerem sem pričakoval veliko, se je izkazala v mejah normale. Tokrat to ni bila ljubezen na prvi pogled, čeprav na ploščah zvenijo fantastično, a so bili tudi v živo dovolj dobri, da bom njihovo koncertno pojavljanje spremljal še naprej. Če bodo nastopali v soboto 😉

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan