Flogging Molly so tudi v tretjič prepričali, da so še vedno na vrhu svoje kreativne in koncertne energije. Irski etnopunkerji (?) so v Kino Šiška naleteli na navdušene oboževalce in jim priredili energično nabit in zelo zabaven večer.

Čeprav od Speed of Darkness niso izdali novega materiala in smo tokrat lahko poslušali “samo” že prej slišane komade, so se Dave in kompanija potrudili z dinamično izvedbo, komuniciranju s publiko, ki so ji dovolili celo skoke z odra in jih nagrajevali s pločevinkami Guinessa ter vseplošnim fun faktorjem, s katerim so več kot nadoknadili odsotnost novitet.

Razprodan koncert je pričal o temu, da Slovencev nič ne moti, če Irci na poti med festivali zavijejo še k nam. In da je star material idealen za ogrevanje dvorane, v kateri smo na koncu vsi ostali mokri – bodisi od piva, bodisi od švica. In na koncu smo bili pol mlajši udeleženci koncerta bolj utrujeni kot naviti Dave in ostali, ki so med komadi poskrbeli tudi za neškodljivo norčevanje iz publike, odigravanje rifov komadov Iron Maiden in AC/DC in tako naprej.

Čeprav sem odšel po rednem delu koncerta in nisem počakal na bis, je bilo celotno doživetje spet zelo fajn. Pa čeprav je bilo vroče kot pes.

 

 

 

 

 

 

 

 

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan