Disney War (James B. Stewart)

Genialen vpogled v eno največjih korporacij na svetu, ki ga vodijo megalomani, psihotiki in ljudje brez domišljije. Kdo je komu kdaj kaj jebal in kaj je iz tega nastalo, poleg tega pa veliko dobrih vpogledov v vodenje korporacije.

Noč v Reykjaviku (Brina Svit)

Dolgčas od knjige. Trapasto draženje s seksom in navijanjem klasične slovenske jamrarije, ki se dela, da je svetovljansko in odprto do drugačnosti.

Present shock (Douglas Rushkoff)

Ena tistih knjig, ki štarta odlično, potem pa v zadnjem poglavju izgubi ravnotežje in trešči v tribuine. A če zadnje poglavje preskočimo in se osredotočimo na ostale točke razmišljanja avtorja, ki opozarja na vedno večjo problematičnost digital-first sveta, ki ne pozna pripovedi, začetka in konca, lahko prepoznamo pametno sporočilo dela.

The Chancellor Manuscript (Robert Ludlum)

Ah, Robert. Vseeno je, kateri naslov njegovega opusa prebirate, vedno boste naleteli na relativno podobne elemente zgodbe. Tokrat se pripoved vrti okrog pisatelja/akademika, ki ga sovrstniki zavrnejo potem, ko spiše preveč neverjetno dizertacijo. Neverjetno v smislu, da je vse res in da ga potem preganjanjo Oni. Kar fino.

Dark Lies the Island (Kevin Barry)

Par hecnih, par zanimivih in par dolgočasnih zgodb najdete v tej zbirki irskega pisatelja, ki se fokusiran na delavski razred, irsko pokrajino in vse, kar spada vmes. Nič posebnega, mogoče sem zaradi navdušenostjo nad kratkimi zgodbami Roalda Dahla pričakoval več dinamike.

Hellboy (comics)

Paranormal nazi fighter. Ki tepežka vampirje, volkodlake in ostale prikazni ter hkrati preprečuje tudi prevlado nacizma, ki bi rad taiste zveri izrabljal v svoje namene. Malo Sinfest, malo League of extraordinary gentlemen. Fino in neškodljivo.

Guardians of the Galaxy (comic)

Navdušen nad filmom začel prebirati tudi stripovsko osnovo in ugotovil, da ni tako fajn. Klasičen vesoljski akcijski žanr, brez sarkazma in komedije filmske različice. Ni slabo, dobro pa tudi ne.

Y: The Last Man (comic)

Eden bolj izvirnih zapletov pripovedi, kjer virus pobije vse moške razen enega in kjer se potem v globalnem matriarhatu le-ta prebija do Avstralije. Kjer ima punco. Heh.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan