6556949031_fc30e025eb_z

Zaključek

Iz Krke so nam danes sporočili, “da si bomo prizadevali, da se naši oglasi v medijih ne bodo pojavljali ob člankih, ki ne bodo skladni z določili Kodeksa novinarjev Slovenije. Skladnost posameznih ravnanj s tem kodeksom pa je v pristojnosti  Novinarskega častnega razsodišča.”


 

Krka d.d. je družbeno odgovorno podjetje. “Že od ustanovitve Krke dalje se zavedamo, da so poleg ustvarjanja dobrih poslovnih rezultatov pomembne tudi stvari, ki zaposlenim in prebivalcem v okolju, v katerem Krka deluje, omogočajo bogatejše, bolj kakovostno in lepše življenje,” pišejo na svojem spletnem mestu, kjer lahko izvemo tudi, da se Krka uvršča v vrh generičnih farmacevtskih podjetij v svetu in da že več kot šestdeset let sledijo svoji viziji.

Untitled-9

A hkrati lahko na spletišču Slovenskih novic vidimo oglas za nagradno igro, ki to ugledno in svetovno znano podjetje povezuje z vsebinami, zaradi katerih si je človek posredno vzel življenje. In to mi ne gre skupaj.

Drugi poziv

V drugem pozivu bomo v korespondenco vključili upravo podjetja, saj se njihov oddelek za odnose z javnostmi odziva zelo neučinkovito oziroma se sploh ne. Krka se je očitno odločila, da financiranje tabloidov s svojimi oglasi ni problematično, zato bomo poskušali upravo prepričati o nasprotnem.

Spoštovani!

Na vas se obračamo s prošnjo po prekinitvi oglaševanje vaših izdelkov na spletišču Slovenskih novic. Ker z denarjem iz oglaševanja tako vaše podjetje posredno podpira take vrste “novinarstva” in ker menim, da si tako ugledna blagovna znamka ne zasluži oglasov zraven tako krvavih vsebin, vas prosim, da umaknete svoje oglase s spletišča Slovenskih novic.

Kot družbeno odgovorno podjetje vas pozivam, da oglase s spletišča Slovenskih novic umaknete in se opredelite do oglaševanja na taki “novinarski” mrhovini. Ne razumem namreč, kako lahko na eni strani trdite, da “so pomembne tudi stvari, ki omogočajo bogatejše, bolj kakovostno in lepše življenje,” hkrati pa lahko vaše oglase gledamo poleg vsebin “Počasi ga je ubijal in zraven gledal fuzbal”, “Grozna smrt nepremičninskega tajkuna: skozi okno padel na bodičasto ogrado” in druge.

Za umik oglasov so se že odločila podjetja Mimovrste d.o.o., Bisnode d.o.o., Microsoft Slovenije, Bernardin Group,  Weleda Baby in Ljubljanske mlekarne, podjetje Si.mobil pa nam je dalo obljubo, da bo naredilo vse, kar je v njihovi moči, da se njihovi oglasi poleg takih vsebin ne bodo več prikazovali.

Prošnjo že več dni pošiljamo v vaš oddelek za odnose z javnostmi, ki pa na pozive ne odgovarja niti z vljudnostnim sporočilom.

Vnaprej hvala.

S spoštovanjem,

Domen

Elektronski naslovi uprave: joze.colaric@krka.biz, vinko.zupancic@krka.biz, ales.rotar@krka.biz, zvezdana.bajc@krka.biz in danica.malnar@krka.biz. Hkrati lahko v korespondenco dodate  public.relations@krka.biz, elvira.medved@krka.biz in simona.gorjup@krka.biz.

 

Prvi poziv

Spoštovani!

Na spletišču Slovenskih novic sem zasledil oglase za izdelke vašega podjetja. Ker z denarjem iz oglaševanja tako vaše podjetje posredno podpira take vrste “novinarstva” in ker menim, da si tako ugledna blagovna znamka ne zasluži oglasov zraven tako krvavih vsebin, vas prosim, da umaknete svoje oglase s spletišča Slovenskih novic.

Za umik oglasov so se že odločila podjetja Mimovrste d.o.o., Bisnode d.o.o., Microsoft Slovenije, Bernardin Group,  Weleda Baby, podjetje Si.mobil pa nam je dalo obljubo, da bo naredilo vse, kar je v njihovi moči, da se njihovi oglasi poleg takih vsebin ne bodo več prikazovali.

Kot družbeno odgovorno podjetje vas pozivam, da oglase s spletišča Slovenskih novic umaknete in se opredelite do oglaševanja na taki “novinarski” mrhovini.

S spoštovanjem,

xxx

Sporočilo lahko pošljete na public.relations@krka.biz, elvira.medved@krka.biz in simona.gorjup@krka.biz. Twitter in Facebook profila Krka d.d. nima.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan