FTTR_RTT56B_Telephone

Zaključek

Telekom odgovarja, da so “oglaševalsko mrežo (smo) že prosili, da našo pasico odstrani z mesta, na katerem je vsebina, ki je v nasprotju s kontekstom kampanje. Prav tako bomo tudi mi v prihodnje pozorni na to, da svoje ponudbe ne bomo oglaševali ob vsebinah, ki ne bodo skladne s Kodeksom novinarjev Slovenije.” Ob tem še dodajajo, da “v Telekomu Slovenije najodločneje zavračamo kakršnekoli navedbe, da na kakršenkoli način vplivamo na uredniško politiko kateregakoli medija. Še enkrat poudarjamo, da je izključni namen našega oglaševanja komuniciranje oglaševalskih vsebin.”


 

Telekom Slovenije je podjetje z etičnim kodeksom. V njem piše, da “Telekom Slovenije in zaposleni ravnamo družbeno odgovorno,” in da “spoštujmo vsakogar in se zavedajmo osnovnih človekovih pravic.”

Družbene odgovornosti ne definirajo natančno, a v kombinaciji s spoštovanjem osnovnih človekovih pravic jo bomo razumeli kot neskladno z oglaševanjem na spletnem mestu Slovenskih novic.

Hkrati Telekom s svojo blagovno znamko Mobitel Itak izvaja akcijo “Govori ljubezen“, kjer opozarjajo na kulturo komuniciranja, na strpnost in predsodke v družbi. Ker so mediji del družbe in ker pisanje Slovenskih novic ne gre skupaj s kulturo komuniciranja, jih bomo povprašali tudi po tem.

FireShot Screen Capture #134 - 'FOTO_ Umor v Zgornji Kungoti I Slovenskenovice_si' - www_slovenskenovice_si_crni-scenarij_doma_foto-umor-v-zgornji-kungoti

Poziv

Spoštovani!

Na vas se obračamo s prošnjo po prekinitvi oglaševanje vaših storitev/izdelkov na spletišču Slovenskih novic. Ker z denarjem iz oglaševanja tako vaše podjetje posredno podpira take vrste “novinarstva” in ker menim, da si tako ugledna blagovna znamka ne zasluži oglasov zraven tako krvavih vsebin, vas prosim, da umaknete svoje oglase s spletišča Slovenskih novic.

Kot družbeno odgovorno podjetje vas pozivam, da oglase s spletišča Slovenskih novic umaknete in se opredelite do oglaševanja na taki “novinarski” mrhovini. Ne razumem namreč, kako lahko na eni strani trdite, da “spoštujmo vsakogar in se zavedajmo osnovnih človekovih pravic,” hkrati pa lahko vaše oglase gledamo poleg vsebin “Počasi ga je ubijal in zraven gledal fuzbal”, “Grozna smrt nepremičninskega tajkuna: skozi okno padel na bodičasto ogrado” in druge.

Za umik oglasov so se že odločila podjetja Mimovrste d.o.o., Bisnode d.o.o., Microsoft Slovenije, Bernardin Group,  Weleda Baby in Ljubljanske mlekarne, podjetji Si.mobil in Krka pa sta nam dali obljubo, da bosta naredili vse, kar je v njihovi moči, da se njihovi oglasi poleg takih vsebin ne bodo več prikazovali.

Govori ljubezen. Umakni oglase s spletišča Slovenskih novic.

S spoštovanjem,

Domen

Sporočilo lahko pošljete na pr@telekom.si.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan