230008793_482168ddd3_z

Zaključek

Po tednu dni neodgovarjanja na pozive so se pri banki končno zganili in v rahlo zmedenem slogu pojasnili, da so oglase umaknili. Rahlo zmedenem zato, ker najprej so najprej odgovorili, da se “naši oglasi ne pojavljajo ob novinarskih prispevkih, ki jih omenjate. Nanje smo pozorni in skupaj z medijsko agencijo naredimo vse, da se v primeru pojavljanja umaknejo.” Ko sem jih nato vprašal, ali so jih umaknili po pozivu, pa so odgovorili, da so nam na to vprašanje že odgovorili v prvem odgovoru.


 

Hypo Alpe Adria je družbeno odgovorna banka. Pišejo, da je “s svojimi poslovalnicami prisotna na celotnem slovenskem prostoru, zato negujemo povezave tako z lokalnim kot tudi s širšim družbenim okoljem. Hkrati so “Družini prijazno podjetje”. “V letu 2012 je Hypo prejel osnovni certifikat »Družini prijazno podjetje«. Ta certifikat formalno potrjuje naša dolgoletna prizadevanja na področju ustvarjanja dobrih pogojev za delo in zavedanja težavnosti usklajevanja družinskega življenja s službenimi obveznostmi.”

A hkrati oglašujejo poleg naslednjih vsebin.

Untitled-3

in

hypo1

Kako gre to skupaj?

Poziv

Spoštovani!

Na vas se obračamo s prošnjo po prekinitvi oglaševanje vaših storitev/izdelkov na spletišču Slovenskih novic. Ker z denarjem iz oglaševanja tako vaše podjetje posredno podpira take vrste “novinarstva” in ker menim, da si tako ugledna blagovna znamka ne zasluži oglasov zraven tako krvavih vsebin, vas prosim, da umaknete svoje oglase s spletišča Slovenskih novic.

Kot družbeno odgovorno podjetje vas pozivam, da oglase s spletišča Slovenskih novic umaknete in se opredelite do oglaševanja na taki “novinarski” mrhovini. Ne razumem namreč, kako lahko na eni strani trdite, da ste družbeno odgovorno in družini prijazno podjetje, hkrati pa lahko vaše oglase gledamo poleg vsebin “Hči na stranišču, mamo posilil”, “Borec za pravico švercal heroin” in druge.

Za umik oglasov so se že odločila podjetja Mimovrste d.o.o., Bisnode d.o.o., Microsoft Slovenije, Bernardin Group,  Weleda Baby in Ljubljanske mlekarne ter Telekom Slovenije in Zavarovalnica Triglav, podjetji Si.mobil in Krka pa sta nam dali obljubo, da bosta naredili vse, kar je v njihovi moči, da se njihovi oglasi poleg takih vsebin ne bodo več prikazovali.

S spoštovanjem,

Domen

Sporočilo lahko pošljete na natasa.crnkovic@hypo.si

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan